2
31
Špenátové koláčiky

Špenátové koláčiky

1 h 0 m
8 porcií
  • 360 g mladého špenátu
  • olivový olej
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 440 g lístkového cesta
  • 1 vajce
  • mleté čierne korenie
  • 250 g syra eidam
  • soľ

Potrebujeme

sitko, strúhadlo, silikónové formičky na muffiny


POSTUP

Umyté a precedené špenátové listy nakrájame na rezance. V hlbšej panvici s olivovým olejom na miernom plameni opečieme nasekaný cesnak. Po 3 minútach pridáme pripravený špenát a zľahka miešame ďalších 5 minút. Potom stiahneme z plameňa a necháme celkom vychladnúť. Po vychladnutí vytlačíme zo špenátu prebytočnú šťavu.

Lístkové cesto na papieri rozvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm (do rozmerov cca 30 × 40 cm). Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom, zľahka poprášime štipkou mletého čierneho korenia, posypeme polovicou najemno nastrúhaného syra, pridáme vrstvu špenátovej zmesi, jemne dochutíme štipkou soli a prikryjeme zvyškom nastrúhaného syra.

Zrolujeme pozdĺžne pomocou podkladového papiera a prekrojíme na 8 rovnomerných častí, ktoré uložíme do muffinových formičiek vymazaných olivovým olejom. Vrch koláčikov potrieme vajíčkom a okraje zľahka zatlačíme smerom do stredu. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 45 minút. Potom ešte 5 minút pri režime pečenia zdola. Po upečení ich necháme vo formičkách 15 minút odpočinúť.

Tip: Aby sa koláčiky ľahšie vyberali, je vhodnejšie použiť samostatne stojace formičky, najlepšie silikónové, prípadne z tvrdeného papiera na pečenie. 

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať