0
0
Trhané bravčové mäso

Trhané bravčové mäso

2 h 30 m
6 porcií

Suroviny

  • 700 g bravčového pliecka
  • 1 a ½  lyžičky granulovaného sušeného cesnaku Kania
  • 1 a ½  lyžičky soli Kania
  • 3 lyžice repkového oleja Vita D'Or
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml kečupu Kania
  • 200 ml balsamikového octu Italiamo
  • 90 g trstinového cukru Belbake
  • 125 ml medu
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Belbake
  • Chlieb / hamburgerová žemľa
  • Coleslaw šalát

Potrebujeme

liatinový hrniec, miska


POSTUP

V miske zmiešame sušený cesnak so soľou. Bravčové pliecko rozdelíme na tri menšie kusy, ktoré obalíme z každej strany v pripravenej zmesi. V hrnci na rozohriatom repkovom oleji orestujeme mäso z každej strany, vyberieme ho, prilejeme vývar, premiešame a opäť vložíme mäso tak, aby bolo úplne ponorené. Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 180 °C cca 120 minút. Hotové mäso vyberieme na tanier a vidličkou zľahka natrháme na malé kúsky. K vývaru z mäsa pridáme kečup, balzamikový ocot, trstinový cukor a med. Premiešame, odoberieme cca 100 ml omáčky do pohára, v ktorom rozmiešame zemiakový škrob a zmes opäť prilejeme do zvyšnej omáčky. Varíme na miernom ohni približne 4 minúty, kým omáčka zhustne. Nakoniec do hrnca naspäť vhodíme natrhané bravčové mäso a  obalíme ho v omáčke.

Servírovanie

Bravčové trhané mäso podávame v chlebe s coleslaw šalátom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať