
Trhané bravčové mäso
Suroviny
- 700 g bravčového pliecka
- 1 a ½ lyžičky granulovaného sušeného cesnaku Kania
- 1 a ½ lyžičky soli Kania
- 3 lyžice repkového oleja Vita D'Or
- 1 l zeleninového vývaru
- 250 ml kečupu Kania
- 200 ml balsamikového octu Italiamo
- 90 g trstinového cukru Belbake
- 125 ml medu
- 1 lyžica zemiakového škrobu Belbake
- Chlieb / hamburgerová žemľa
- Coleslaw šalát
Potrebujeme
liatinový hrniec, miska
POSTUP
V miske zmiešame sušený cesnak so soľou. Bravčové pliecko rozdelíme na tri menšie kusy, ktoré obalíme z každej strany v pripravenej zmesi. V hrnci na rozohriatom repkovom oleji orestujeme mäso z každej strany, vyberieme ho, prilejeme vývar, premiešame a opäť vložíme mäso tak, aby bolo úplne ponorené. Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 180 °C cca 120 minút. Hotové mäso vyberieme na tanier a vidličkou zľahka natrháme na malé kúsky. K vývaru z mäsa pridáme kečup, balzamikový ocot, trstinový cukor a med. Premiešame, odoberieme cca 100 ml omáčky do pohára, v ktorom rozmiešame zemiakový škrob a zmes opäť prilejeme do zvyšnej omáčky. Varíme na miernom ohni približne 4 minúty, kým omáčka zhustne. Nakoniec do hrnca naspäť vhodíme natrhané bravčové mäso a obalíme ho v omáčke.
Servírovanie
Bravčové trhané mäso podávame v chlebe s coleslaw šalátom.