Banketky s pečeným camembertom a brusnicami
Suroviny
Cesto
- 1 kg hladkej múky Belbake + na posypanie
- 30 g čerstvého droždia
- 30 g krupicového cukru
- 125 g rastlinného oleja Vita D´or
- 500 g vody
- 30 g soli Kania
- 4 camemberty Pilos
- francúzska bylinková soľ v mlynčeku
- extra panenský olivový olej Primadonna
- 100 g zaváraných brusníc
- zálievka z olivového oleja v spreji s príchuťou Provensálskach byliniek
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, papier na pečenie, plech na pečenie, misky na pečenie
POSTUP
V mise zmiešame múku, rozdrvené droždie, cukor, olej, vlažnú vodu, soľ a v robote vypracujeme na hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť, kým sa obsah cesta zdvojnásobí.
Pripravíme 4 misky vo veľkosti camembertu, alebo trochu väčšie. Misky vystelieme papierom na pečenie a misku uložíme do stredu plechu.
Cesto rozdelíme na 4 časti a z každej časti pripravíme 20 guľôčok, ktoré uložíme okolo misky s dostatočným rozostupom. Na jednom plechu máme uložený 1 syr a 20 bochníkov z cesta. Každý plech prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť ďalších 20 minút.
Syr na jednej strane narežeme na mriežku, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Banketky (bochníky) potrieme vodou a posypeme rovnakou bylinkovou zmesou ako syr.
Pečivo s miskou pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 6 minút. Následne vymeníme misku za syr a pečieme ďalších 6 minút dozlatista.
Upečené banketky so syrom vyberieme z rúry a postriekame olivovým olejom s príchuťou provensálskych byliniek. Na plech, do medzier medzi syrom a pečivom poukladáme brusnice, položíme do stredu stola a podávame.