Tuniaková nátierka
Tuniaková nátierka
- 1 konzerva tuniaka v oleji Nixe
- 4 sušené paradajky v oleji Baresa
- 150 g smotanovej nátierky Pilos
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Paradajkový šalát
- 200 g červených a žltých datľových paradajok
- 4 lahôdkové cibuľky
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- citrónová šťava na dochutenie
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
Ešte budeme potrebovať
- krajce bieleho chleba
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
Tuniaková nátierka
Sušené paradajky nakrájame nadrobno. Tuniaka scedíme a preložíme do misky. Pridáme k nemu
nakrájané sušené paradajky, smotanovú nátierku, soľ a korenie. Dôkladne premiešame.
Paradajkový šalát
Umyté a osušené paradajky, lahôdkovú cibuľku a bazalku nakrájame. Všetky suroviny preložíme do misky, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Na záver prilejeme olivový olej a zľahka premiešame.
Servírovanie
Krajce chlebíka podávame potrené tuniakovou nátierkou. Paradajkový šalát servírujeme v samostatnej miske.
Tip: Krajce bieleho chleba môžeme najskôr opiecť na rozohriatej grilovacej panvici s olivovým olejom z oboch strán dozlatista a potom potrieť zľahka cesnakom.