Hamburger so šalátom Coleslaw
- 800 g mletého hovädzieho mäsa
- 4 zemiaky
- olivový olej Italiamo
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu
- 50 g masla
- 10 g dijonskej horčice Duc De Coeur
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 citrón
- 1/4 hlávky bielej kapusty
- 1 veľká mrkva
- 2 stopky stopkového zeleru
- trochu kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžica bieleho vínneho octu Acentino
- 200 g majonézy Mikado
- 4 plátky taveného syra Cheddary Tenery
- 4 sezamové hamburgerové žemle McEnnedy
- 4 listy ľadového šalátu
- 4 plátky paradajky
- 8 plátkov kyslých uhoriek Freshona
- 1 malá cibuľa
Potrebujeme
- pekáč
- grilovaciu panvicu
- strúhadlo
Rozmarínové zemiačiky
Umyté, neolúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky. Preložíme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pridáme lístky z vetvičky čerstvého rozmarínu. Pečieme v predhriatej rúre pri 220 °C asi 20 minút.
Bylinkové maslo
Zmäknuté maslo zmiešame s dijonskou horčicou, trochou nasekanej petržlenovej vňate a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Osolíme a okoreníme.
Šalát Coleslaw
Kapustu a mrkvu nastrúhame do misy. Pridáme na rezance nakrájaný, olúpaný a vlákien zbavený stopkový zeler. Zeleninu ochutíme soľou, mletým čiernym korením, trochou cukru, pokvapkáme bielym vínnym octom a citrónovou šťavou. Dôkladne premiešame a zmiešame s majonézou. Šalát necháme odstáť a pred podávaním ho ešte dochutíme.
Hovädzie mäso osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Vytvarujeme 4 fašírky. Rozpálenú grilovaciu panvicu pokvapkáme trochou olivového oleja a hamburgerové mäso na ňom opečieme z oboch strán tak, aby bolo prepečené, ale šťavnaté. Pred dopečením položíme na každý kus mäsa trochu bylinkového masla. Keď sa rozpustí, položíme na každý kus mäsa plátok syra.
Sezamové žemle prekrojíme a opečieme dozlatista na tej istej panvici, na ktorej sa opekalo mäso. Potom žemle potrieme majonézou. Na spodnú časť žemle položíme list šalátu a koliesko paradajky, na ne grilované mäso, potom 2 kolieska uhoriek a posypeme pásikmi nakrájanej cibule. Nakoniec prikryjeme vrchnou polovicou žemle.
Servírovanie
Na tanier dáme hamburger a zemiačiky s rozmarínom. Šalát Coleslaw servírujeme samostatne v miske.