14
70
Hamburger so šalátom Coleslaw

Hamburger so šalátom Coleslaw

1 h 0 m
4 porcie
  • 800 g mletého hovädzieho mäsa
  • 4 zemiaky
  • olivový olej Italiamo
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 50 g masla
  • 10 g dijonskej horčice Duc De Coeur
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 citrón
  • 1/4 hlávky bielej kapusty
  • 1 veľká mrkva
  • 2 stopky stopkového zeleru
  • trochu kryštálového cukru Castello
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu Acentino
  • 200 g majonézy Mikado
  • 4 plátky taveného syra Cheddary Tenery
  • 4 sezamové hamburgerové žemle McEnnedy
  • 4 listy ľadového šalátu
  • 4 plátky paradajky
  • 8 plátkov kyslých uhoriek Freshona
  • 1 malá cibuľa

Potrebujeme

  • pekáč
  • grilovaciu panvicu
  • strúhadlo

Rozmarínové zemiačiky

Umyté, neolúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky. Preložíme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pridáme lístky z vetvičky čerstvého rozmarínu. Pečieme v predhriatej rúre pri 220 °C asi 20 minút.

Bylinkové maslo

Zmäknuté maslo zmiešame s dijonskou horčicou, trochou nasekanej petržlenovej vňate a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Osolíme a okoreníme.

Šalát Coleslaw

Kapustu a mrkvu nastrúhame do misy. Pridáme na rezance nakrájaný, olúpaný a vlákien zbavený stopkový zeler. Zeleninu ochutíme soľou, mletým čiernym korením, trochou cukru, pokvapkáme bielym vínnym octom a citrónovou šťavou. Dôkladne premiešame a zmiešame s majonézou. Šalát necháme odstáť a pred podávaním ho ešte dochutíme.

Hovädzie mäso osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Vytvarujeme 4 fašírky. Rozpálenú grilovaciu panvicu pokvapkáme trochou olivového oleja a hamburgerové mäso na ňom opečieme z oboch strán tak, aby bolo prepečené, ale šťavnaté. Pred dopečením položíme na každý kus mäsa trochu bylinkového masla. Keď sa rozpustí, položíme na každý kus mäsa plátok syra.

Sezamové žemle prekrojíme a opečieme dozlatista na tej istej panvici, na ktorej sa opekalo mäso. Potom žemle potrieme majonézou. Na spodnú časť žemle položíme list šalátu a koliesko paradajky, na ne grilované mäso, potom 2 kolieska uhoriek a posypeme pásikmi nakrájanej cibule. Nakoniec prikryjeme vrchnou polovicou žemle.

Servírovanie

Na tanier dáme hamburger a zemiačiky s rozmarínom. Šalát Coleslaw servírujeme samostatne v miske.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info