Šťavnaté kuracie rezne na prírodno s kozím syrom a tekvicou
Suroviny
- 1 menšia tekvica hokkaido
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- tymian
- 800 g kuracích pŕs
- 2 červené cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g kozieho syra Pilos
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- plech, papier na pečenie, potravinovú fóliu, tĺčik, alobal
POSTUP
Umytú tekvicu rozpolíme, vydlabeme dužinu a nakrájame na mesiačiky. Polejeme olejom a ochutíme soľou a korením. Prihodíme tymian a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.
Medzitým mäso očistíme, nakrájame na menšie rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenej panvici s olejom opekáme dozlatohneda.
Kým sa mäso opeká, cibuľu nakrájame na mesiačiky a cesnak na plátky. Osolíme, okoreníme a približne v polovici pečenia tekvice pridáme na plech do rúry.
Na mäso rozložíme kozí syr, do panvice prihodíme plátok masla a mäso posypeme tymianom. Prilejeme trochu teplej vody a rezne zakryté alobalom necháme v panvici chvíľu odpočinúť.
Servírovanie
Šťavnaté kuracie rezne servírujeme s tekvicou preliate výpekom a hrsťou petržlenovej vňate.