0
6
Pečená pražma s bazalkou a paradajkami

Pečená pražma s bazalkou a paradajkami

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 4 vypitvané pražmy zlaté
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 hrste čerstvej bazalky
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g jazmínovej ryže Golden Sun
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 500 g cherry paradajok 

Potrebujeme

pinzetu, pekáč, papier na pečenie


POSTUP


Ryby

Pražmy vykostíme a pripravíme filety tak, aby obe zostali spojené len zadnou plutvou a kúskom chrbtice. Pinzetou vytiahneme zvyšné kosti.

Rybu osolíme z obidvoch strán, mäso i okoreníme. Jednu hrsť bazalky nakrájame na rezance, vložíme do vnútra rýb, uzavrieme a zaviažeme kúskom blanšírovanej (krátko povarenej) lahôdkovej cibuľky.

Balíčky preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 – 12 minút.

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

V panvici rozpálime olivový olej, na ktorom orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Keď získa zlatistú farbu, pridáme na polovice prekrojené cherry paradajky a pokračujeme v restovaní. Hotové ich stiahneme z ohňa, ochutíme hrsťou nasekanej bazalky, soľou a korením.


Servírovanie

Servírujeme ozdobené lístkami bazalky a pokvapkané olivovým olejom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať