Pečená pražma s bazalkou a paradajkami
Suroviny
- 4 vypitvané pražmy zlaté
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 hrste čerstvej bazalky
- 2 lahôdkové cibuľky
- olivový olej Primadonna
- 200 g jazmínovej ryže Golden Sun
- 4 strúčiky cesnaku
- 500 g cherry paradajok
Potrebujeme
pinzetu, pekáč, papier na pečenie
POSTUP
Ryby
Pražmy vykostíme a pripravíme filety tak, aby obe zostali spojené len zadnou plutvou a kúskom chrbtice. Pinzetou vytiahneme zvyšné kosti.
Rybu osolíme z obidvoch strán, mäso i okoreníme. Jednu hrsť bazalky nakrájame na rezance, vložíme do vnútra rýb, uzavrieme a zaviažeme kúskom blanšírovanej (krátko povarenej) lahôdkovej cibuľky.
Balíčky preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 – 12 minút.
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
V panvici rozpálime olivový olej, na ktorom orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Keď získa zlatistú farbu, pridáme na polovice prekrojené cherry paradajky a pokračujeme v restovaní. Hotové ich stiahneme z ohňa, ochutíme hrsťou nasekanej bazalky, soľou a korením.
Servírovanie
Servírujeme ozdobené lístkami bazalky a pokvapkané olivovým olejom.