Steak zo stehna s gorgonzolovým dipom
Suroviny
- 1 hrsť orechov mix Alesto
- 120 g gorgonzoly Lovilio
- 250 g kyslej smotany Pilos
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 1 hrsť čerstvej pažítky
- 4 hovädzie steaky zo stehna z mladého býka
- olivový olej Primadonna
- 1 citrón
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 2 štipľavé papričky
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g cherry paradajok
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 100 g rukoly
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu, alobal
POSTUP
Orechy krátko opečieme na suchej panvici.
V miske zmiešame gorgonzolu, smotanu, štipku soli, korenie a najemno nasekanú pažítku.
Steaky pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Opekáme na rozpálenej grilovacej panvici z oboch strán dozlatohneda. Hotové pokvapkáme šťavou z polovice citróna a olejom. Preložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť aspoň dve minúty.
Cibuľky nakrájame na väčšie kusy, papričky zbavené jadierok a cesnak nadrobno a paradajky na polovice. Na rozohriatu panvicu s olejom postupne pridávame najprv cibuľky a po chvíli aj paradajky s papričkami a cesnakom. Osolíme a okoreníme. Pred dokončením pokvapkáme šťavou z polovice citróna a stiahneme z ohňa. Posypeme nahrubo nasekanou bazalkou a necháme mierne vychladnúť. Na záver zľahka primiešame rukolu.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme zeleninu, na ktorú uložíme steak. Pridáme gorgonzolový dip a posypeme nahrubo nasekanými orechmi.