Tacos s bravčovým stehnom a avokádom
Suroviny
- 500 g bravčového stehna
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 červená cibuľa
- 3 štipľavé papričky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 uhorka
- 2 lyžice majonézy Kania
- 200 g kyslej smotany Pilos (30 %)
- 2 limetky
- čerstvá mäta
- 4 tortilla placky Snack Day
- 1 avokádo
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu vhodnú do rúry, alobal
POSTUP
Mäso očistíme, osolíme, okoreníme a sprudka restujeme na rozohriatej panvici s olejom zo všetkých strán. Rúru rozohrejeme na 200 °C.
Medzitým cibuľu, dve papričky zbavené jadierok a cesnak nasekáme nadrobno a preložíme do misky. Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme. Pomocou lyžičky z nej vydlabeme jadierka, nakrájame ju na malé kocky a prihodíme do misky.
Keď je mäso opečené, vložíme ho do rúry a pečieme asi 8 minút.
K zelenine pridáme majonézu, smotanu, soľ, korenie, olej, šťavu z jednej limetky a najemno nasekané mätové lístky. Dôkladne premiešame.
Upečené mäso pokvapkáme šťavou z polovice limetky a olejom. Prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.
Tortilly zohrejeme na suchej panvici.
Dužinu avokáda nakrájame na plátky. Ochutíme soľou, korením a šťavou z polovice limetky.
Mäso nakrájame na tenké plátky a v reze osolíme a okoreníme.
Servírovanie
Každú tortillu prepolíme, okraje zahneme do vnútra a naplníme šalátom, plátkami mäsa a avokáda. Posypeme nasekanou štipľavou papričkou a natrhanými lístkami mäty.