
Žemľovka z croissantov
Suroviny
- 4 jablká
- 3 lyžice trstinového cukru Belbake
- 1 lyžička mletej škorice Belbake
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- 150 g čučoriedok
- 5 maslových croissantov
- 1 lyžica masla Pilos na vytretie misy
- 3 vajcia
- 250 ml polotučného mlieka Pilos
- ½ lyžičky mletej škorice Belbake
- 4 bielky
- 2 lyžice kryštálového cukru Belbake
Ešte budeme potrebovať
- Práškový cukor Belbake
Potrebujeme
zapekacia misa 30 x 21 x 6,3 cm
POSTUP
Očistené jablká nastrúhame, pridáme trstinový cukor, mletú škoricu, vanilínový cukor a čučoriedky. Všetko spolu premiešame a odložíme stranou. Staršie croissanty nakrájame na hrubšie plátky. Misu vytrieme maslom a dno vyložíme ½ nakrájaných plátkov z croissantov. Pridáme vrstvu jablkovo – čučoriedkovej zmesi, ktorú prikryjeme zvyšnou polovicou plátkov z nakrájaných croissantov. V mise vymiešame vajíčka, mlieko, škoricový cukor a rovnomerne zalejeme. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C cca 20 minút. Medzitým v mise vymiešame bielky do polotuha, do ktorých postupne zašľaháme cukor, aby nám vznikla lesklá, pevná pena. Žemľovku vyberieme, sneh rozotrieme po povrchu a pečieme v rúre rozohriatej na 170 °C ďalších cca 15 minút.
Servírovanie
Žemľovku z croissantov podávame posypanú práškovým cukrom.