0
0
Žemľovka z croissantov

Žemľovka z croissantov

1 h 0 m
6 porcií

Suroviny

  • 4 jablká
  • 3 lyžice trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžička mletej škorice Belbake
  • 20 g vanilínového cukru Belbake
  • 150 g čučoriedok
  • 5 maslových croissantov
  • 1 lyžica masla Pilos na vytretie misy
  • 3 vajcia
  • 250 ml polotučného mlieka Pilos
  • ½ lyžičky mletej škorice Belbake
  • 4 bielky
  • 2 lyžice kryštálového cukru Belbake


Ešte budeme potrebovať

  • Práškový cukor Belbake

Potrebujeme

zapekacia misa 30 x 21 x 6,3 cm


POSTUP

Očistené jablká nastrúhame, pridáme trstinový cukor, mletú škoricu, vanilínový cukor a čučoriedky. Všetko spolu premiešame a odložíme stranou. Staršie croissanty nakrájame na hrubšie plátky. Misu vytrieme maslom a dno vyložíme ½ nakrájaných plátkov z croissantov. Pridáme vrstvu jablkovo – čučoriedkovej zmesi, ktorú prikryjeme zvyšnou polovicou plátkov z nakrájaných croissantov. V mise vymiešame vajíčka, mlieko, škoricový cukor a rovnomerne zalejeme. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C cca 20 minút. Medzitým v mise vymiešame bielky do polotuha, do ktorých postupne zašľaháme cukor, aby nám vznikla lesklá, pevná pena. Žemľovku vyberieme, sneh rozotrieme po povrchu a pečieme v rúre rozohriatej na 170 °C ďalších cca 15 minút.

Servírovanie

Žemľovku z croissantov podávame posypanú práškovým cukrom.


Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať