Steak s omáčkou z čierneho korenia a kapár
- 1/2 brokolice
 - morská soľ v mlynčeku Kania
 - 300 g zemiakov
 - olivový olej Primadonna
 - čierne korenie v mlynčeku Kania
 - čerstvý rozmarín
 - 2 menšie červené cibule
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 2 lyžice masla Pilos
 - 2 steaky z hovädzej sviečkovice Deluxe (cca 150 g)
 - 1 lyžica celého čierneho korenia Mikado
 - 50 ml liehoviny Goldbrand Alliance
 - 1 – 2 lyžice kapár Freshona
 - 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
 
Postup
Potrebujeme
- sitko
 - mažiar
 - alobal
 
Opekané zemiaky s brokolicou
Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a oblanšírujeme ich vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Opečieme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Ochutíme soľou, čiernym korením a lístkami rozmarínu. Po chvíli pridáme červenú cibuľu nakrájanú na mesiačiky a cesnak na plátky. Keď získajú zemiaky zlatohnedú farbu, pridáme odkvapkanú brokolicu a 1 lyžicu masla. Opekáme ďalej, kým zemiaky nezmäknú.
Steak s omáčkou z čierneho korenia
Umyté a osušené steaky ochutíme z oboch strán čiernym korením aj soľou a pokvapkáme olivovým olejom. Opečieme ich na rozpálenej panvici z každej strany do zlatohneda. Mäso otáčame kliešťami, zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu.
Potom k steakom pridáme čierne korenie, ktoré sme zľahka rozdrvili v mažiari a podlejeme brandy. Počkáme, kým sa z brandy odparí alkohol (môžeme aj flambovať). Pridáme kapary, 1 lyžicu masla a čerstvý rozmarín. Podlejeme smotanou a necháme prejsť varom. Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme 2 – 3 minúty odpočívať.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu opekaných zemiakov s brokolicou a cibuľou. Na ne položíme steak a prelejeme omáčkou.
                





 Marcel Ihnačák