0
2
Krevetové špízy s avokádovo-grapefruitovým šalátom

Krevetové špízy s avokádovo-grapefruitovým šalátom

50 min
4 porcie
  • 24 kreviet
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • čerstvý tymian
  • štipka sušeného oregana Mikado
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
  • 2 limetky
  • olivového olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvá  petržlenová vňať
  • 1 baklažán
  • 2-3 lyžice balsamica Acentino
  • 60 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 2 červené cibule
  • 1 avokádo
  • 125 g rukoly
  • 2 červené grapefruity
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá pažítka

Potrebujeme

  • kuchynské utierky
  • mažiar
  • potravinová fólia
  • drevené špajdle (namočené aspoň na 2 hodiny vo vode)

Krevety v cesnakovo-bylinkovej marináde

Cesnak, rozmarín, tymian, oregano, bobkové listy a nastrúhaný zázvor rozdrvíme v mažiari. Pridáme šťavu z 1 limetky a 3 lyžice olivového oleja. Ochutíme soľou, čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Do marinády vložíme umyté a osušené krevety a dôkladne spolu premiešame. Prikryjeme ich potravinovou fóliou a necháme marinovať v chladničke asi 20 minút.

Grilovaný baklažán

Umytý a osušený baklažán nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme chvíľku marinovať.  Papierovú kuchynskú utierku namočíme do oleja a potrieme ňou rošty na grile. Plátky baklažánu grilujeme 30 – 60 sekúnd z každej strany a potom preložíme na tanier.

Krevetové špízy

Marinované krevety zavinieme do plátkov grilovaného baklažánu a napichujeme ich na špajdle. Grilujeme približne 3 minúty z každej strany. Potom gril prikryjeme vekom a grilujeme ďalších 5 – 6 minút.

Avokádovo-grapefruitový šalát

Do misky dáme balsamico a 6 lyžíc olivového oleja. Ochutíme soľou a korením. Dôkladne premiešame. Čierne olivy nakrájame na menšie kúsky a červené cibule na tenké plátky. Avokádo tiež nakrájame na tenké plátky, ktoré pokvapkáme limetkovou šťavou. Rukolu umyje a osušíme. Z očistených grapefruitov pripravíme segmenty.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme rukolu, pár grapefruitových segmentov, plátky avokáda, cibule, kúsky olív a lístky bazalky. Šalát pokvapkáme balsamicovou zálievkou. Položíme naň krevetový špíz a posypeme nadrobno nasekanou  pažítkou.

Video, ako ošúpať avokádo nájdete na stránke kuchynalidla.sk v kategórií Triky.

Video, ako pripraviť segmenty z citrusov nájdete na stránke kuchynalidla.sk v kategórií Triky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info