Roastbeef s quinoou a cviklou
- 4 írske roastbeef steaky Inisvale
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- bylinkové maslo (5 lyžíc masla, cesnak, bazalka, petržlenová vňať)
- 3 červené cibule
- 200 g uvarenej červenej repy
- červený vínny ocot Acentino
- 200 g uvarenej quinoy
- čerstvá bazalka
- olivový olej Primadonna
- kryštálový cukor Belbake
- 200 g rukoly
- drevorubačské alebo iné pečivo (z predchádzajúceho dňa)
Postup
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu
- alobal
Hovädzí steak
Steaky z oboch strán okoreníme, osolíme a potrieme olejom. Opekáme ich na grilovacej panvici 3 – 8 minút z každej strany (podľa toho, ako prepečený steak chceme). Pokiaľ má steak tukové krytie, necháme ho vypiecť. Opečené steaky preložíme na tanier, na každý položíme plátok bylinkového masla, prikryjeme alobalom a necháme odpočívať.
Šalát s quinoou a cviklou
1 červenú cibuľu nakrájame najemno. Orestujeme ju na rozpálenej panvici s rastlinným olejom dosklovita. Potom pridáme uvarenú cviklu nakrájanú na malé kocky. Ochutíme vínnym octom, soľou a korením. Stiahneme z ohňa a primiešame uvarenú quinou, nakrájanú bazalku, olivový olej, soľ a korenie. Necháme 5 – 10 minút odpočívať.
Karamelizovaná cibuľa
2 červené cibule nakrájame na rezance a pomaly restujeme v rozpálenej panvici s rastlinným olejom do zlatohneda. Potom stiahneme z ohňa, posypeme ju cukrom a necháme skaramelizovať.
Chlebové chipsy
Pečivo nakrájame na tenké plátky, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olivovým olejom a sušíme dochrumkava vo vyhriatej rúre na teplote 100 - 110 °C približne 20 minút.
Servírovanie
Odpočinuté steaky nakrájame na plátky. Do hlbokého taniera naservírujeme šalát s quinoou a cviklou, plátky steaku a karamelizovanú cibuľu. Jedlo dozdobíme lístkami rukoly a chlebovými chipsami.