Toasty so šunkou a syrom
- 1 paradajka
- 2 lahôdkové cibuľky
- 100 g syra cheddar Valley Sprire
- 8 krajcov toastového chleba Rivercote
- maslo Pilos na potrenie
- 8 plátkov detskej bravčovej šunky Pikok
- 1 hrsť mladého špenátu alebo lísty ľadového šalátu
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- toastovač
Najskôr umyjeme a osušíme zeleninu. Paradajku nakrájame na plátky a lahôdkovú cibuľku nadrobno.
Cheddar nastrúhame na hrubšom strúhadle. Každý krajec toastového chleba potrieme zľahka maslom. Na 4 z nich položíme po 2 plátky šunky, plátok paradajky, posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou a nastrúhaným syrom. Na vrch položíme pár lístkov špenátu alebo list ľadového šalátu a prikryjeme zvyšnými krajcami toastu. Takto pripravené toasty zapekáme v toastovači asi 5 minút.
Tip: Ak nemáme toastovač, môžeme toasty opiecť na rozpálenej panvici po oboch stranách dozlatista.
Servírovanie
Toasty pred servírovaním prerežeme na polovice.