Tortilla plnená grilovaným mletým mäsom
- 500 g mletého bravčového mäsa zo stehna
- 4 tortila placky El Tequito
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- trochu mletej sladkej papriky Kania
- soľ Belbake
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 lahôdkové cibuľky
- 5 vajec
- olivový olej Italiamo
- 8 plátkov anglickej slaniny Pikok
- 4 lyžice majonézy Mikado
- 1 ľadový šalát
- 1 paradajka
- 1 červená paprika
- 1 šalátová uhorka
- 8 cherry paradajok
Potrebujeme
- strúhadlo
- špáradlá
Mleté mäso
Mleté mäso dáme do misy, ochutíme mletým čiernym korením, mletou paprikou a soľou. Pridáme nastrúhaný cesnak, nasekanú lahôdkovú cibuľku a 1 vajce. Dôkladne premiešame. Z mäsa vytvarujeme šišky, ktoré opekáme zo všetkých strán na panvici na rozpálenom olivovom oleji asi 10 minút.
Plnené tortily
Na suchej panvici opečieme dochrumkava plátky slaniny. Na tej istej panvici pripravíme 4 volské oká. Žĺtok prepichneme a necháme vytiecť. Potom vajcia opečieme aj z druhej strany. Tortily krátko opečieme na suchej panvici z oboch strán. Dávame pozor, aby sa nespálili. Každú potrieme 1 lyžicou majonézy. Navrch položíme list ľadového šalátu, tenké plátky paradajok, opečenú slaninu, opečené vajce a šišky z mletého mäsa. Tortilu zrolujeme a spojíme špáradlami.
Zeleninový šalát
Zeleninu (ľadový šalát, papriku, šalátovú uhorku a cherry paradajky) umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky rôznych tvarov.
Servírovanie
Tortily prekrojíme na polovice a položíme na tanier. Podávame so zeleninovým šalátom.