Treska pečená v papilote s paradajkami, feniklom a bazalkou
Suroviny
- 200 g čerstvého feniklu
- 8 strúčikov cesnaku
- 70 g čiernych olív Baresa
- 600 g filety z tresky
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- kôra z 1 citróna
- 100 ml bieleho suchého vína
- olivový olej v spreji s čili
- 300 g cherry paradajok mix
- 1 vajce
- 600 g malých zemiakov
- 2 francúzske bagety
Potrebujeme
- papier na pečenie, plech na pečenie
POSTUP
Z papiera na pečenie odstrihneme väčší kus, aby sa naň vošla ryba spolu so zeleninou. Na papier postupne ukladáme na pásiky nakrájaný fenikel, plátky cesnaku, olivy zbavené kôstok a filety tresky. Osolíme, okoreníme, pridáme lístky bazalky, nastrúhanú citrónovú kôru, trochu bieleho vína, postriekame olejom s čili a na záver pridáme cherry paradajky.
Okraje papiera na pečenie potrieme rozšľahaným vajcom a prikryjeme rovnako veľkým kusom papiera na pečenie. Vďaka vajcu sa okraje papiera lepšie spoja. Na záver okraje papiera ešte niekoľkokrát preložíme.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C približne 15 minút.
Pečené zemiaky
Zemiaky nakrájame na mesiačiky, rozložíme na plech na pečenie, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 35 – 40 minút.
Servírovanie
Rybu servírujeme priamo v papilote s čerstvou bagetou a pečenými zemiakmi.