Treska s paradajkovou omáčkou a restovaným baklažánom s cuketou
Suroviny
- 1 baklažán
- soľ Kania
- 1 cuketa
- olivový olej Primadonna
- 1 šalotka
- 5 strúčikov cesnaku
- čierne mleté korenie Kania
- 100 g cherry paradajok mix
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- 300 g filety z tresky
- 400 g krájaných paradajok v konzerve Baresa
- 1 hrsť čerstvého oregana
- šťava z 1 citróna
- 2 lyžice masla
- 1 hrsť čerstvej bazalky
Potrebujeme
- kuchynské papierové utierky
POSTUP
Baklažán ošúpeme, nakrájame na kocky, preložíme na tanier vystlaný papierovými utierkami, osolíme a necháme vypotiť.
Cuketu nakrájame na menšie kúsky.
Do menšieho hrnca nalejeme olej, prihodíme nadrobno nasekanú šalotku a 2 strúčiky cesnaku. Ochutíme soľou a korením a podľa potreby prilejeme olej. Za občasného miešania restujeme dozlatista. Prihodíme olivy prekrojené na polovice, nakrájané cherry paradajky, premiešame a ďalej restujeme. Prilejeme paradajky z konzervy a ďalej varíme. Na záver pridáme nahrubo nasekanú bazalku.
Medzitým na ďalšiu panvicu s olejom dáme restovať cuketu spolu s baklažánom, okoreníme a mierne osolíme. Prihodíme 3 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky a ďalej restujeme. Pridáme oregano a pokvapkáme šťavou z ½ citróna.
Na záver dáme na rozpálenú panvicu s olejom sprudka opekať osolenú a okorenenú rybu. Najskôr ju opekáme kožou nadol. Po chvíli pretočíme a opekáme z druhej strany. Na oba filety položíme plátky masla. Pred koncom rybu pokvapkáme šťavou z ½ citróna.
Servírovanie
Tresku servírujeme s restovaným baklažánom s cuketou, prelejeme výpekom a paradajkovou omáčkou s olivami.