Bravčové karé s restovanou zeleninou a hubami
- 1 kg bravčového karé bez kosti, v celku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 6 strúčikov cesnaku
- olivový olej Primadonna
- čerstvý rozmarín
- 200 g čiernych a zelených olív bez kôstok Baresa
- 1 mladá mrkva
- 3 stonky stonkového zeleru
- biely vínny ocot Acentino
- 2 cukety
- 150 g húb šitake
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- čerstvý tymian
- citrónová šťava
- čerstvá bazalka
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- hlbší plech na pečenie
- panvicu
Pečené bravčové karé
Mäso umyjeme, osušíme, očistíme od blán a pozdĺžne prekrojíme. Po všetkých stranách osolíme, okoreníme, potrieme 3 strúčikmi nastrúhaného cesnaku a na rozohriatom oleji orestujeme dozlatista. Posypeme rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 20 minút.
Olivová salsa
Olivy precedíme a nakrájame nadrobno. Pridáme mrkvu a zeler tiež nakrájané nadrobno. Prilejeme olej a ochutíme vínnym octom, soľou a korením. Dôkladne premiešame a necháme odstáť.
Restovaná cuketa s hubami
Na rozohriatom oleji postupne restujeme umytú cuketu nakrájanú na kocky a očistené huby nakrájané na štvrtiny. Osolíme a okoreníme. Keď cuketa a huby trochu zmäknú, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a zvyšný cesnak na plátky. Ochutíme tymianom a za občasného miešania restujeme domäkka. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme nasekanou bazalkou.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu prílohy. Bravčové karé tranšírujeme – nakrájame na tenké plátky a uložíme na restovanú zeleninu s hubami. Jemne dochutíme soľou a čiernym korením. Na záver pridáme olivovú salsu.