
Vláčne čučoriedkové muffiny
Suroviny
- 290 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli Kania
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 60 ml roztopeného masla Pilos
- 125 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 60 ml repkového oleja Vita D’or
- 2 vajcia
- 130 g kryštálového cukru Belbake
- 200 g čučoriedok
- 200 ml polotučného mlieka Pilos
Posýpka
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 2 lyžice kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžica roztopeného masla Pilos
Potrebujeme
plech na muffiny, košíčky na muffiny alebo papier na pečenie
POSTUP
V mise zmiešame suché ingrediencie (hladkú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, štipku soli a mletú škoricu). V druhej mise zmiešame roztopené maslo, smotanu na šľahanie, repkový olej, vajcia a kryštálový cukor. K tekutým ingredienciám pridáme sypké a dôkladne premiešame. Nakoniec prihodíme čučoriedky a hotové cesto rozdelíme do formy na muffiny vystlanej papierom na pečenie alebo košíčkami na muffiny.
Posýpka
Hladkú múku, kryštálový cukor a roztopené maslo zmiešame a nasypeme na pripravené muffiny. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút.