Tvarohové kocky
Korpus
- 250 g polohrubej múky Belbake
- 200 g práškového cukru Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 400 g kyslej smotany smotany Pilos (18%)
- 2 vajíčka
- 100 ml oleja
- 1 lyžica kakaa Belbake
- ríbezľový džem Maribel
Krém
- 250 g jemného tvarohu Pilos
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 2 lyžice práškového cukru Belbake
- 2 lyžice kakaa Belbake
Poleva ganache
- 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 100 g zmäknutého masla
Čokoládové ozdoby
- 50 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
Potrebujeme
- metličku na miešanie
- sitko
- plech na pečenie s rozmermi 38 x 32 cm
- papier na pečenie
- šľahací mixér
- cukrárske vrecko
Korpus
Z múky, cukru, prášku do pečiva, smotany, vajíčok a oleja vymiešame metličkou hladké cesto. Na záver do cesta vmiešame preosiate kakao. Pripravené cesto vylejeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 20 minút pri teplote 180 °C.
Krém
Tvaroh, smotanu a cukor vymiešame pomocou šľahacieho mixéra na tuhý krém. Polovicu krému odoberieme a ručne primiešame preosiate kakao.
Poleva ganache
100 g čokolády nasekanej na menšie kúsky zalejeme horúcou smotanou a miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Potom pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.
Čokoládové ozdoby
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a rozotrieme ju v tenkej vrstve na papier na pečenie. Necháme dôkladne stuhnúť (najlepšie v mrazničke). Stuhnutú čokoládu nalámeme na kúsky.
Tvarohové kocky
Vychladnutý korpus nakrájame na kocky. Každú kocku prerežeme vodorovne na polovicu, spodnú časť potrieme džemom, prikryjeme vrchnou časťou a polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na kocky v kopčekoch striedavo biely tvarohový a kakaový krém. Na záver dozdobíme kúskami čokolády.