18
21
Tvarohové kocky

Tvarohové kocky

1 h 0 m
20 porcií

Korpus

  • 250 g polohrubej múky Belbake
  • 200 g práškového cukru Belbake
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 400 g kyslej smotany smotany Pilos (18%)
  • 2 vajíčka
  • 100 ml oleja
  • 1 lyžica kakaa Belbake
  • ríbezľový džem Maribel

Krém

  • 250 g jemného tvarohu Pilos
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 2 lyžice práškového cukru Belbake
  • 2 lyžice kakaa Belbake

Poleva ganache

  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 100 g zmäknutého masla

Čokoládové ozdoby

  • 50 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)

Potrebujeme

  • metličku na miešanie
  • sitko
  • plech na pečenie s rozmermi 38 x 32 cm
  • papier na pečenie
  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecko

Korpus

Z múky, cukru, prášku do pečiva, smotany, vajíčok a oleja vymiešame metličkou hladké cesto. Na záver do cesta vmiešame preosiate kakao. Pripravené cesto vylejeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 20 minút pri teplote 180 °C.

Krém

Tvaroh, smotanu a cukor vymiešame pomocou šľahacieho mixéra na tuhý krém. Polovicu krému odoberieme a ručne primiešame preosiate kakao.

Poleva ganache

100 g čokolády nasekanej na menšie kúsky zalejeme horúcou smotanou a miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Potom pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.

Čokoládové ozdoby

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a rozotrieme ju v tenkej vrstve na papier na pečenie. Necháme dôkladne stuhnúť (najlepšie v mrazničke). Stuhnutú čokoládu nalámeme na kúsky.

Tvarohové kocky

Vychladnutý korpus nakrájame na kocky. Každú kocku prerežeme vodorovne na polovicu, spodnú časť potrieme džemom, prikryjeme vrchnou časťou a polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na kocky v kopčekoch striedavo biely tvarohový a kakaový krém. Na záver dozdobíme kúskami čokolády.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. apríl 2016, 19:28

    Skúšala som . Zložitý.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. február 2016, 22:32

    Vyzerá to super, asi to urobím :)

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    07. december 2015, 09:32

    Dobrý deň momo, aby cesto narástlo, je veľmi dôležité jemné ručné zamiešanie múky a kakaa do cesta a takisto dodržanie množstva kakaa. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. december 2015, 18:54

    tak myslim ze kto hodnoti chut cesta a vobec tak ho ako ja robil nie??? na nazore nie je nic zle, sto ludi sto chuti, za mna proste nie, to je cele.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. december 2015, 16:53

    Nechápem, prečo hodnotíte, ked ste ho nevyskušali. Ja som ho robila a je super. Korpus som neprekrajovala, potrela som ho pikantným ríbezlovým džemom, poliala ganache. Po stuhnutí ganache som rozotrela tvarohovu plnku. Ozdoby som vynechala. Koláč bol perfektný. Vyskušajte a potom trepte hovadiny o ničom. Adrianka tento recept ostane isto mojou stálicou. Jednoduchý a velmi chutný. A to možem povedat, že doma mám dost velkých ,,rozmaznancov,,. ;-)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať