Tvarohové šišky
Cesto
- 250 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
- kôra z 1 citróna
- 250 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžica práškového cukru Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 2 vajíčka
- štipka soli Belbake
- 1 lyžica tuzemáku Alliance
- rastlinný olej Promienna na vypraženie
Jahodová pena
- 2 bielky
- 8 lyžíc kryštálového cukru Belbake
- 250 g čerstvých jahôd
Potrebujeme
- strúhadlo
- šľahací mixér
- cukrárske vrecko
Postup
Tvarohové šišky
Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny (okrem oleja) najskôr varechou a potom rukou, aby sa dobre prepojili. Z cesta vytvarujeme rukou malé placky s hrúbkou asi 2 cm. Pomaly ich vypražíme na panvici v rozpálenom oleji dozlatista. Vypražené šišky preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Jahodová pena
Bielky miešame mixérom nad parou, a keď sa začnú meniť na sneh, postupne po lyžiciach zašľahávame cukor. Jahody rozmixujeme šľahacím mixérom na kašu a ručne primiešame k vyšľahaným bielkom.
Servírovanie
Šišky namáčame do jahodovej peny alebo ich pred podávaním ozdobíme jahodovou penou pomocou cukrárskeho vrecka.