10
18
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

30 min
20 porcií

Cesto

  • 250 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
  • kôra z 1 citróna
  • 250 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžica práškového cukru Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • štipka soli Castello
  • 1 lyžica tuzemáku Alliance
  • rastlinný olej Promienna na vypraženie

Jahodová pena

  • 2 bielky
  • 8 lyžíc kryštálového cukru Castello
  • 250 g čerstvých jahôd

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecko

Postup

Tvarohové šišky

Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny (okrem oleja) najskôr varechou a potom rukou, aby sa dobre prepojili. Z cesta vytvarujeme rukou malé placky s hrúbkou asi 2 cm. Pomaly ich vypražíme na panvici v rozpálenom oleji dozlatista. Vypražené šišky preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Jahodová pena

Bielky miešame mixérom nad parou, a keď sa začnú meniť na sneh, postupne po lyžiciach zašľahávame cukor. Jahody rozmixujeme šľahacím mixérom na kašu a ručne primiešame k vyšľahaným bielkom.

Servírovanie

Šišky namáčame do jahodovej peny alebo ich pred podávaním ozdobíme jahodovou penou pomocou cukrárskeho vrecka.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať