Údená krkovička so špenátom a šošovicou
- 400 g údenej bravčovej krkovičky
- 1 mrkva
- 1/2 zeleru
- 1 cibuľa
- olivový olej Primadonna
- 3 - 4 bobkové listy Mikado
- 7 strúčikov cesnaku
- guľôčky celého čierneho korenia Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 g sušenej šošovice Cornfarm
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 1 lyžica bieleho vínneho octu Acentino
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice masla
- 300 g čerstvého špenátu
Potrebujeme
- sitko
- grilovaciu panvicu
- kuchynské utierkyv
Šošovicové ragú
Očistenú a umytú mrkvu, zeler a cibuľu nakrájame na malé kocky. Zeleninu orestujeme v hrnci na troche olivového oleja. Pridáme bobkové listy, nadrobno nasekané 4 strúčiky cesnaku a guľôčky celého čierneho korenia. Osolíme a okoreníme. Restujeme, kým zelenina trochu nezmäkne. Šošovicu prepláchneme pod studenou tečúcou vodou. Pridáme k zelenine, premiešame a podlejeme teplým vývarom. Varíme na miernom ohni približne 20 – 30 minút domäkka. Šošovicu na záver ochutíme bielym vínnym octom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Grilovaná krkovička
Údenú krkovičku nakrájame na hrubšie plátky. Osušíme papierovými utierkami a grilujeme z oboch strán na rozpálenej grilovacej panvici na troche olivového oleja do zlatohneda. Približne 3 minúty pred koncom pridáme na panvicu 3 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky a maslo. Keď sa maslo rozpustí, pridáme umytý a osušený špenát. Špenát zľahka osolíme a okoreníme a restujeme, kým trochu nezmäkne.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme šošovicové ragú, vedľa restovaný špenát a plátok grilovanej údenej krkovičky. Celé jedlo môžeme pokvapkať výpekom.