Ražniči na stredomorský štýl
Suroviny
Ražniči
- 800 g kuracích stehien
- 70 g cukety
- 60 g žltej papriky
- 70 g červenej cibule
Marináda
- 2 lyžice čerstvého tymianu
- 2 lyžice čerstvého rozmarínu
- 1 citrón
- 3 strúčiky cesnaku
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
Príloha
- 30 g rukoly
- 30 g mrkvy
- 40 g cukety
- 35 g sušených paradajok Italiamo
- 50 g reďkoviek
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja Primadonna
- 10 g slnečnicových semienok s čili Alesto
- 1 citrón
- 2 lyžice balzamika Italiamo
Potrebujeme
- gril, špajdle, mažiar
POSTUP
Mäso vykostíme, kožu odstránime a nakrájame ho na väčšie kúsky. Z citrónu ostrúhame kôru a odšťavíme.
Tymian, rozmarín, citrónovú kôru, pretlačený cesnak, soľ a korenie rozdrvíme v mažiari. Následne prilejeme olej a dôkladne premiešame. Marinádu premiešame s mäsom.
Na špajdle striedavo napichujeme kuracie kúsky, očistenú cuketu, papriku a červenú cibuľu, kým spracujeme všetko mäso.
Tip: Ak mäso napichujeme na drevené špajdle, vopred ich namočíme na 30 minút do studenej vody. Drevo nebude na grile horieť.
Ražniči najskôr grilujeme na rozpálenom grile a po chvíli preložíme do chladnejšej časti grilu. Zakryjeme a mäso dôkladne prepečieme približne 20 minút.
Medzitým vo väčšej miske premiešame rukolu, tenké plátky mrkvy, reďkoviek a cukety, nakrájané sušené paradajky, šťavu z 1 citróna, soľ a korenie. Nakoniec prisypeme pikantné slnečnicové semienka.
1 citrón rozpolíme a sprudka ugrilujeme. Ražniči a šalát pokvapkáme krémovým balzamikovým octom.
Hotové ražniči zľahka okoreníme, pokvapkáme olejom a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečeným citrónom a šalátom so semienkami.