Vajíčka s lososom
- 4 vajíčka
- olivový olej Primadonna
- 50 g údeného lososa Ocean Sea
- 1 hrsť čerstvého alebo mrazeného hrášku Chira
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 hrsť cherry paradajok
- pečivo podľa chuti
- maslo Pilos na potrenie
POSTUP
POTREBUJEME
- panvicu
- sitko
Na rozpálenú panvicu s olivovým olejom rozbijeme vajíčka a na každom pomocou vidličky roztrhneme žĺtok. Plátky údeného lososa natrháme na menšie kúsky a poukladáme ich na vajíčka.
Ďalej pridáme čerstvý alebo rozmrazený hrášok, soľ a korenie. Opekáme na miernom ohni.
Na záver pridáme na panvicu paradajky nakrájané na kolieska a lahôdkovú cibuľku nadrobno.
Tip: Mrazený hrášok rozmrazíme najrýchlejšie v sitku pod studenou tečúcou vodou.
Servírovanie
Pečené vajíčka podávame s čerstvým pečivom, ktoré môžeme zľahka potrieť maslom a pohárom čerstvého pomarančového džúsu.