Veľkonočný baranček
Cesto
- 5 vajíčok
- 180 g práškového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 150 g hladkej múky
- 2 lyžičky kypriaceho
- prášku do pečiva
- 80 g nasekaných vlašských orechov
- maslo na vymastenie formy
- mleté vlašské orechy na vysypanie formy
Na ozdobenie
- 2 sušené hrozienka
- práškový cukor na posypanie
Potrebujeme
- šľahací mixér
- metličku na šľahanie
- formu na barančeka
- sitko
Veľkonočný baranček
V miske vyšľaháme mixérom dopenista žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom. Potom k nim po lyžiciach zašľaháme olej. Múku zmiešame v miske s práškom do pečiva a orechmi a metličkou primiešame k žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Formu na barančeka vymažeme maslom a vysypeme mletými orechmi. Cesto vlejeme do formy a uzatvoríme ju. Pečieme v predhriatej rúre asi 40 minút pri teplote 180 °C. Upečeného barančeka posypeme práškovým cukrom a hrozienka vtlačíme do cesta ako oči.