0
0
Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček

1 h 0 m
15 porcií

Cesto

  • 5 vajíčok
  • 180 g práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 150 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho
  • prášku do pečiva
  • 80 g nasekaných vlašských orechov
  • maslo na vymastenie formy
  • mleté vlašské orechy na vysypanie formy

Na ozdobenie

  • 2 sušené hrozienka
  • práškový cukor na posypanie

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • metličku na šľahanie
  • formu na barančeka
  • sitko

Veľkonočný baranček

V miske vyšľaháme mixérom dopenista žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom. Potom k nim po lyžiciach zašľaháme olej. Múku zmiešame v miske s práškom do pečiva a orechmi a metličkou primiešame k žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

Formu na barančeka vymažeme maslom a vysypeme mletými orechmi. Cesto vlejeme do formy a uzatvoríme ju. Pečieme v predhriatej rúre asi 40 minút pri teplote 180 °C. Upečeného barančeka posypeme práškovým cukrom a hrozienka vtlačíme do cesta ako oči.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať