6
27
Marhuľový cheesecake s posýpkou

Marhuľový cheesecake s posýpkou

40 min
12 porcií

Korpus

  • 200 g maslových sušienok Sondey
  • 100 g zmäknutého masla Pilos

Plnka

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 g jemného tvarohu Pilos
  • 2 vajíčka
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 3 lyžice práškového cukru Castello
  • marhule

Posýpka

  • 80 g hrubej múky Castello
  • 100 g trstinového cukru Belbake
  • 80 g roztopeného masla Pilos

Potrebujeme

  • sekací mixér 
  • papier na pečenie 
  • tortová forma s priemerom 26 cm
  • šľahací mixér

Postup

Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich so zmäknutým maslom. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Sušienkový základ rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj približne 2 cm vysoké okraje.

Plnka

Medzitým šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame dohladka mascarpone a tvaroh s vajíčkami, smotanou, múkou a práškovým cukrom.

Posýpka

V miske najprv zmiešame múku s cukrom. Potom prilejeme roztopené maslo a opäť premiešame.

Marhuľový cheesecake

Na pripravený korpus nalejeme plnku a zarovnáme.  Marhule prekrojíme na polovice, vykôstkujeme, sparíme, ošúpeme, nakrájame menšie kúsky a poukladáme na plnku. Bohato posypeme posýpkou a pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 50 minút. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny (najlepšie cez noc).

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať