Marhuľový cheesecake s posýpkou
Korpus
- 200 g maslových sušienok Sondey
- 100 g zmäknutého masla Pilos
Plnka
- 250 g mascarpone Lovilio
- 250 g jemného tvarohu Pilos
- 2 vajíčka
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 3 lyžice práškového cukru Belbake
- marhule
Posýpka
- 80 g hrubej múky Belbake
- 100 g trstinového cukru Belbake
- 80 g roztopeného masla Pilos
Potrebujeme
- sekací mixér
- papier na pečenie
- tortová forma s priemerom 26 cm
- šľahací mixér
Postup
Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich so zmäknutým maslom. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Sušienkový základ rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj približne 2 cm vysoké okraje.
Plnka
Medzitým šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame dohladka mascarpone a tvaroh s vajíčkami, smotanou, múkou a práškovým cukrom.
Posýpka
V miske najprv zmiešame múku s cukrom. Potom prilejeme roztopené maslo a opäť premiešame.
Marhuľový cheesecake
Na pripravený korpus nalejeme plnku a zarovnáme. Marhule prekrojíme na polovice, vykôstkujeme, sparíme, ošúpeme, nakrájame menšie kúsky a poukladáme na plnku. Bohato posypeme posýpkou a pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 50 minút. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny (najlepšie cez noc).