Višňovo-smotanový koláč so šľahačkou
Koláč
- 350 g odkôstkovaných sterilizovaných višní Harvin
- 1 chladené lístkové cesto Belbake
- 200 ml kyslej smotany Pilos
- 200 g práškového cukru Belbake
- 3 žĺtky
- 3 lyžice hladkej múky Belbake
Na ozdobu
- 125 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1/2 hrnčeka mandľových plátkov
- 1 lyžica nastrúhanej čokolády na varenie Fin Carré (52%)
Potrebujeme
- nízku formu s vrúbkovaným okrajom s priemerom 26 cm
- sitko
- metličku na šľahanie
- šľahací mixér
- cukrárske vrecko
- strúhadlo alebo škrabku
Postup
Formu na pečenie vystelieme až po okraj lístkovým cestom. Višne necháme odkvapkať a rovnomerne ich rozložíme na cesto. Niekoľko višní odložíme na neskôr (budeme ich používať na ozdobenie koláča).
V miske zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a nakoniec primiešame múku. Vznikne nám hladká plnka, ktorou rovnomerne zalejeme višne. Takto pripravený koláčik pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút.
Medzitým vyšľaháme sladkú smotanu na hustú šľahačku. Mandľové plátky opečieme na suchej panvici do zlatohneda.
Upečený, vychladnutý koláč ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka šľahačkou, posypeme plátkami mandlí, nastrúhanou čokoládou a dozdobíme zvyšnými višňami.