25
57
Višňovo-smotanový koláč so šľahačkou

Višňovo-smotanový koláč so šľahačkou

15 min
10 porcií

Koláč

  • 350 g odkôstkovaných sterilizovaných višní Harvin
  • 1 chladené lístkové cesto Belbake
  • 200 ml kyslej smotany Pilos
  • 200 g práškového cukru Belbake
  • 3 žĺtky
  • 3 lyžice hladkej múky Belbake

Na ozdobu

  • 125 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1/2 hrnčeka mandľových plátkov
  • 1 lyžica nastrúhanej čokolády na varenie Fin Carré (52%)

Potrebujeme

  • nízku formu s vrúbkovaným okrajom s priemerom 26 cm
  • sitko
  • metličku na šľahanie
  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecko
  • strúhadlo alebo škrabku

Postup

Formu na pečenie vystelieme až po okraj lístkovým cestom. Višne necháme odkvapkať a rovnomerne ich rozložíme na cesto. Niekoľko višní odložíme na neskôr (budeme ich používať na ozdobenie koláča).

V miske zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a nakoniec primiešame múku. Vznikne nám hladká plnka, ktorou rovnomerne zalejeme višne. Takto pripravený koláčik pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút.

Medzitým vyšľaháme sladkú smotanu na hustú šľahačku. Mandľové plátky opečieme na suchej panvici do zlatohneda.

Upečený, vychladnutý koláč ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka šľahačkou, posypeme plátkami mandlí, nastrúhanou čokoládou a dozdobíme zvyšnými višňami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať