XXL nachos
Suroviny
Nachos
- 250 g hladkej múky Belbake
- 125 ml vody
- ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- soľ Kania
- 2 lyžice rastlinného oleja Vita D´or
Mäso
- ½ cibule
- rastlinný olej Vita D´or
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- čierne mleté korenie Kania
- ½ lyžičky majoránu Kania
- ½ lyžičky bazalky Kania
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
Guacamole
- 1 avokádo
- šťava z ½ citróna
- 1 strúčik cesnaku
Šalát
- 1 červená cibuľa
- ½ uhorky
- 1 paradajka
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Ešte budeme potrebovať
- 50 g strúhaného cheddaru Valley Spire
Potrebujeme
- valček, plech
POSTUP
Nachos
Múku, vodu, prášok do pečiva, soľ a lyžicu olivového oleja vymiesime na hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na tenkú placku a opečieme na suchej panvici z oboch strán. Rozdelíme na trojuholníky, potrieme lyžicou oleja a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 minút.
Mäso
Nakrájanú cibuľu s predtlačenými strúčikmi cesnaku orestujeme v panvici na oleji. Pridáme mäso, ktoré ochutíme soľou a korením. Po chvíli prisypeme majorán a bazalku, podlejeme trochou vody a varíme približne 20 minút. Na záver pridáme paradajkový pretlak a varíme do zhustnutia.
Guacamole
V mise roztlačíme avokádo, pridáme šťavu z citróna a pretlačený strúčik cesnaku. Ochutíme soľou a korením. Zmes dôkladne premiešame, aby sa chute prepojili.
Šalát
Cibuľu, uhorku, paradajku a petržlenovú vňať nakrájame na malé kúsky a zmiešame s citrónovou šťavou, soľou a čiernym mletým korením.
Na opečené trojuholníky dáme mäso s omáčkou, ktoré posypeme syrom. Nachos dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 5 minút.
Servírovanie
Zapečené nachos servírujeme so šalátom a guacamole.