Grilované donuty so zmrzlinou, ananásom a karamelom
Marinovaný ananás
- 50 g kokosového oleja
- 100 g medu
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
- ½ lyžičky soli Belbake
- kôra a šťava z 1 citróna
- 1 ananás
Karamelovová omáčka
- 60 g medu
- 100 g trstinového cukru Belbake
- 160 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 50 g masla Pilos
- štipka soli Belbake
Ešte potrebujeme
- 6 cukrových donutov (bez polevy, bez plnky)
- 1/2 vaničky vanilkovovej zmrzliny Gelatelli
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- ohňuvzdorný kastról alebo misku vhodnú na gril
- grilovacie kliešte
- gril
- naberačku na zmrzlinu
Marinovaný ananás
Všetky suroviny okrem ananásu zmiešame v miske. Očistený ananás nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, zbavíme vlásočnatého stredu, prelejeme pripravenou marinádou a necháme chvíľu odstáť.
Tip: Ananás dozrieva pri izbovej teplote. Nikdy ho neskladujeme v chladničke.
Karamelová omáčka
Všetky suroviny zmiešame v ohňuvzdornom kastróle a dáme variť na rozpálený gril približne na 15 minút. Ananás grilujeme za občasného otáčania asi 10 minút a donuty približne 5 minút.
Tip: Čas potrebný na grilovanie je len orientačný. Vždy závisí od typu grilu.
Servírovanie
Ešte teplé donuty servírujeme s plátkom ananásu a kopčekom zmrzliny, preliate karamelovou omáčkou.