Semifreddo s mascarpone, čokoládou a medovými orechmi
- 250 g mascarpone Lovilio
- 2 hrste orechov mix Alesto Fine
- 1 lyžica medu Marlene
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 4 kopcovité lyžice krupicového cukru Belbake
- 100 g čokolády Bellarom (74 % kakaa)
- kôra z polovice citróna
- 4 žĺtka
Potrebujeme
- šľahací mixér,
- metličku,
- formu na srnčí chrbát,
- potravinársku fóliu,
- papier na pečenie
Postup
2 hrste orechov vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Orechy polejeme medom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C asi na 15 minút. Vychladnuté orechy posekáme nahrubo.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s 2 lyžicami cukru do polotuha. Potom k nej postupne pridáme mascarpone a došľaháme dotuha.
Čokoládu nasekáme nožom na menšie kúsky. Do zmesi zľahka zamiešame nasekanú čokoládu a trochu nastrúhanej citrónovej kôry (citrón predtým obaríme vriacou vodou).
4 žĺtka a 2 kopcovité lyžice cukru vymiešame do penista. Vaječnú zmes prilejeme k šľahačke s mascarpone a zľahka ručne premiešame. Zmes vlejeme do formy vystlanej fóliou. Vložíme asi na 10 minút do mrazničky, aby trochu zatuhla.
Po 10 minútach semifreddo posypeme nasekanými orechmi, dôkladne zabalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na 5 hodín (najlepšie na noc) zamraziť.
Servírovanie
Semifreddo nakrájame na plátky a pred podávaním necháme trocha rozmraziť.