17
63
Semifreddo s mascarpone, čokoládou a medovými orechmi

Semifreddo s mascarpone, čokoládou a medovými orechmi

5 h 30 m
4 porcie
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 2 hrste orechov mix Alesto Fine
  • 1 lyžica medu Marlene
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 4 kopcovité lyžice krupicového cukru Castello
  • 100 g čokolády Bellarom (74 % kakaa)
  • kôra z polovice citróna
  • 4 žĺtka

Potrebujeme

  • šľahací mixér,
  • metličku,
  • formu na srnčí chrbát,
  • potravinársku fóliu,
  • papier na pečenie

Postup

2 hrste orechov vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Orechy polejeme medom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C asi na 15 minút. Vychladnuté orechy posekáme nahrubo.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s 2 lyžicami cukru do polotuha. Potom k nej postupne pridáme mascarpone a došľaháme dotuha.

Čokoládu nasekáme nožom na menšie kúsky. Do zmesi zľahka zamiešame nasekanú čokoládu a trochu nastrúhanej citrónovej kôry (citrón predtým obaríme vriacou vodou).

4 žĺtka a 2 kopcovité lyžice cukru vymiešame do penista. Vaječnú zmes prilejeme k šľahačke s mascarpone a zľahka ručne premiešame. Zmes vlejeme do formy vystlanej fóliou. Vložíme asi na 10 minút do mrazničky, aby trochu zatuhla.

Po 10 minútach semifreddo posypeme nasekanými orechmi, dôkladne zabalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na 5 hodín (najlepšie na noc) zamraziť.

Servírovanie

Semifreddo nakrájame na plátky a pred podávaním necháme trocha rozmraziť.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať