10
3
Marhuľové vrtuľky z pľundrového cesta

Marhuľové vrtuľky z pľundrového cesta

3 h 0 m
16 porcií

Cesto

  • 60 g droždia
  • 240 ml mlieka Pilos
  • 2 vajíčka
  • 225 g hladkej múky Castello
  • 340 g polohrubej múky Castello
  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 1 lyžička soli Castello
  • 390 g zmäknutého masla Pilos

Mandľový krém

  • 125 g zmäknutého masla Pilos
  • 125 g kryštálového cukru Castello
  • 1 vajíčko
  • 1 žĺtok
  • 125 g mletých mandlí Belbake
  • 15 g zemiakového škrobu Castello
  • 10 g hladkej múky Castello
  • 20 ml tuzemáku Alliance

Ešte budeme potrebovať

  • 500 g marhúľ
  • 1 vajíčko
  • štipka soli Castello
  • 80 g kryštálového cukru Castello

Postup

POTREBUJEME

  • mixér s nadstavcom lopatka
  • potravinovú fóliu
  • sekací mixér
  • valček
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • pierko na potieranie

Cesto

Droždie rozmiešame v studenom mlieku a pridáme vajíčka. Všetky suché ingrediencie a 50 g masla premiešame v mixéri s nadstavcom lopatka. Prilejeme mokré ingrediencie a miešame (nemiesime), kým sa zmesi spoja. Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočinúť v chlade 30 – 60 minút. Medzitým zvyšok masla rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na obdĺžnik s hrúbkou približne 3 mm. Odložíme do chladničky.

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na takú veľkosť, aby sme do neho mohli zabaliť plát masla. Cesto s maslom rozvaľkáme na obdĺžnik na dĺžku valčeka a zložíme na 3-krát ako list. Otočíme, znova rozvaľkáme v smere spoja a opäť zložíme ako list. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky. Tento proces opakujeme ešte 2-krát (spolu 6 skladaní s aspoň 30 min. prestávkou po každých 2 skladaniach).

Krém

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom zašľaháme vajíčka. Potom jemne vmiešame všetky suché ingrediencie a na záver prilejeme tuzemák.

Vrtuľky

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a nakrájame na štvorce. Štvorce narežeme od rohov smerom do stredu, ale neprerežeme úplne. Vytvarujeme vrtuľky tak, že každý druhý narezaný roh zložíme smerom do stredu cesta. Vrtuľky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu každej vrtuľky dáme lyžičku mandľového krému, na ktorý uložíme polovicu marhule. Na plechu necháme ešte podkysnúť. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom so štipkou soli a posypeme cukrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatista.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • Branislav Banik
    17. jún 2017, 13:56

    Najprv by som chcel poďakovať Veronike za skvelé recepty. Čítali ste si komentáre na pani Polákovú? Ľudia frflali že sa opakuje. Veď koľko druhov palaciniek, lievancov, cheesecake-ov a bublanín chcete. Je tam cca 160 receptov od Adriany. Ak pečiete každý víkend, tak vám to stačí na 3 roky. Som rád že Lidl dal priestor niekomu ďalšiemu a že sa môžeme naučiť úplne nové a profi dezerty. Na Ihnačákov prejav sa nikto nesťažuje a pritom zrovna nie je excelentný rétor. Tým čo riešia poruchu reči odporúčam video bez zvuku a postup v textovej podobe (je pod videom). Mám ešte technickú otázku. Dali by sa zlúčiť komentáre na youtube s komentármi na lidl webe? A zakázal by som anonymné komentovanie.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      06. júl 2017, 02:31

      ty odkial taky mudry prišiel? si važne trapny chudak

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. jún 2017, 21:06

    Veronika je výborná cukrářka. Hned je znát, že má zkušenosti z nejlepších cukráren ve Francii nebo Paříži. Milé dámy, to je její umění. Vám se nedaří, protože Vám chybí zkušenosti a znalosti. Měly byste si vážit toho co Vám Veronika předkládá, poděkovat za její recepty. Já se na její pořad těším.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      17. jún 2017, 03:07

      ved dostava za to peniaze a hlas i vyrečnosť je velmi zla

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. jún 2017, 11:02

    Vyzera to pekne a tak to asi aj vuborne chuti ale Verona tam dava take recepty ktore treba niekedy robit aj cely den. Nepačia sa mi jej recepty a nie som sama......Aj vela kolegin v praci prestalo koli nej sledovat relaciu...zlyyyyyy vyber cukrarky na Polakovu nemáááá...... celeeee zle....

    Odpovedať
  • Helena
    06. jún 2017, 16:21

    Nemá Veronika náhodou inú kuchyňu??? Inak vyzerá to skvelo, ja som zatiaľ pľundrové cesto nerobila, robila som podobné - na croissanty. Skvelé👍👍

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. jún 2017, 00:01

    Sikovna dievcina :-)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info