Zapečený chlieb s prosciuttom a broskyňami
- 12 krajcov pšenično-ražného chleba
- 2 - 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 2 čerstvé broskyne
- 100 g prosciutta Italiano Dulano Selection
- 250 g syra mozzarella Lovilio
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- plech
Postup
Krajce chleba poukladáme vedľa seba na plech a pečieme v rúre pod grilom pri teplote 230 °C približne 5 minút. Každý pokvapkáme olivovým olejom, poukladáme na ne plátky broskýň, na menšie kúsky nakrájané plátky prosciutta a plátky mozzarelly. Pečieme v rúre pod grilom pri rovnakej teplote ešte približne 3 minúty. Pred podávaním posypeme čiernym korením.
PŠENIČNO-RAŽNÝ CHLIEB
Mäkučká vláčna striedka ukrytá pod tradične chutnou zlatistou chrumkavou kôrkou.