8
76
Pečený karfiol v cestíčku

Pečený karfiol v cestíčku

40 min
3 porcie

Suroviny

  • 1 karfiol
  • 140 g hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • soľ Kania
  • 1 lyžička mletej papriky Kania (ideálne kajenskej)
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia Kania
  • 190 ml vody
  • 3 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice sladkej čili omáčky Vitasia

Potrebujeme

  • veľký plech, papier na pečenie, lis na cesnak

POSTUP

Umytý karfiol rozoberieme na ružičky veľkosti jedného sústa a väčšie kusy prekrojíme na polovice.

V hlbokej mise zmiešame múku, lyžičku sódy, soli, mletej papriky a mletého čierneho korenia. Postupne vmiešame vodu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň 10 minút postáť.

Rúru predhrejeme na 210 °C a veľký plech vystelieme papierom na pečenie.

Ružičky karfiolu vložíme do misy s cestom a dôkladne premiešame, aby boli všetky kúsky rovnomerne obalené. Každý kúsok krátko odkvapkáme a potom v rozostupoch uložíme na plech. Pečieme v rúre 18 minút pri teplote 210 °C.

V menšej miske zmiešame olej, sójovú omáčku, dve lyžice sladkej čili omáčky a pretlačený strúčik cesnaku.

Plech s karfiolom po 18 minútach vyberieme z rúry. Pomocou štetca nanesieme omáčku na všetky kúsky karfiolu a pečieme ďalších 6 – 7 minút.

Servírovanie

Pečený karfiol v cestíčku servírujeme s jogurtovým dipom alebo kyslou smotanou.

Tip: Doplňte ho môžeme aj čerstvými bylinkami, tatárskou omáčkou alebo paradajkovou salsou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. január 2023, 11:54

    Ja som nadsena z tohto receptu.Konecne som nasla chutnu zdravsiu nahradu za vyprazany. Uz som robila viacero receptov v rure,ale nebolo to ono. Odteraz robim len takto.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. december 2022, 15:42

    som vegetarianka,a zelenina je dôležita. karfijol milujem ako kolvek upraveny či klasika troj obal,grilovany alebo v pivnom cestičku .pred časom som skusila z neho placky ,robil ich manžel jednej kamaratky. prosim porať ako mam urobiť to jogurtovo smotanové cestičko ked som sa snažila robiť za každi bolo ťekuté a nedalo sachitiť na zeleninu

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. december 2022, 09:25

      Dobrý deň, ak robíte cestíčko na obaľovanie zeleniny a konzistencia je príliš tekutá, odporúčame pridať viac múky, pokiaľ nebude mať hustejšiu konzistenciu. Treba dávať pozor na pomer, aby cestíčko nebolo následne príliš husté. 😇 Dajte nám vedieť, ako sa vám recept podaril. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. november 2022, 22:29

    Nebolo by jednoduchsie zmiesat vsetky ingrediencie a piect to iba v jednom kroku? Usetrilo by to cas s tym natieranim.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      30. november 2022, 10:14

      Dobrý deň, aj to je jedna z možností. Ak je vám tento spôsob pohodlnejší, určite ho využívajte. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. október 2022, 11:59

    Podľa tohoto receptu som robila aj cuketu. Fantastický recept, som zaň veľmi vďačná.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. október 2022, 21:18

      Dobrý deň, veľmi sa tešíme, že Vám chutia naše recepty. 😊 Vyskúšali ste už aj recepty na naše dezerty? 🍰

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. júl 2022, 17:17

    Upečené, zjedené, výborné a ešte k tomu diétne a zdravé. Ďakujeme.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať