Pečený karfiol v cestíčku
Suroviny
- 1 karfiol
- 140 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- soľ Kania
- 1 lyžička mletej papriky Kania (ideálne kajenskej)
- 1 lyžička mletého čierneho korenia Kania
- 190 ml vody
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice sladkej čili omáčky Vitasia
Potrebujeme
- veľký plech, papier na pečenie, lis na cesnak
POSTUP
Umytý karfiol rozoberieme na ružičky veľkosti jedného sústa a väčšie kusy prekrojíme na polovice.
V hlbokej mise zmiešame múku, lyžičku sódy, soli, mletej papriky a mletého čierneho korenia. Postupne vmiešame vodu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň 10 minút postáť.
Rúru predhrejeme na 210 °C a veľký plech vystelieme papierom na pečenie.
Ružičky karfiolu vložíme do misy s cestom a dôkladne premiešame, aby boli všetky kúsky rovnomerne obalené. Každý kúsok krátko odkvapkáme a potom v rozostupoch uložíme na plech. Pečieme v rúre 18 minút pri teplote 210 °C.
V menšej miske zmiešame olej, sójovú omáčku, dve lyžice sladkej čili omáčky a pretlačený strúčik cesnaku.
Plech s karfiolom po 18 minútach vyberieme z rúry. Pomocou štetca nanesieme omáčku na všetky kúsky karfiolu a pečieme ďalších 6 – 7 minút.
Servírovanie
Pečený karfiol v cestíčku servírujeme s jogurtovým dipom alebo kyslou smotanou.
Tip: Doplňte ho môžeme aj čerstvými bylinkami, tatárskou omáčkou alebo paradajkovou salsou.