0
8
Zapekaná zelenina

Zapekaná zelenina

0 min
0 porcií
  • 800 g zemiakov
  • 260 g mrkvy
  • 540 g cukety
  • soľ
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • olivový olej
  • 100 g mladého špenátu
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 90 g parmezánu
  • čerstvá petržlenová vňať

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu
  • štetec na potieranie
  • strúhadlo

Očistené zemiaky, mrkvu a umyté cukety nakrájame na kolieska (zemiaky na tenko, mrkvu o čosi hrubšie a cuketu ešte robustnejšie). Nakrájanú zeleninu zmiešame v hlbšej mise s lyžičkou soli, oregana, čierneho korenia a lyžicou olivového oleja. Olejom vymastíme zapekaciu misu, do ktorej ukladáme plátky zemiakov, mrkvy, cukety a umytých listov špenátu v radoch tesne vedľa seba. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 30 minút (režim horúceho vzduchu). Smotanu vymiešame s jogurtom a lyžičkou soli. Zmesou prelejeme predpečenú zeleninu, povrch posypeme nastrúhaným parmezánom a na 25 minút vložíme naspäť do rúry vyhriatej na 190 °C, avšak už bez režimu horúceho vzduchu. Vhodné je pekáč vložiť do dolnej časti rúry alebo použiť režim pečenia zdola. Po dopečení necháme ešte minimálne 15 minút postáť.

 

Servírovanie

Podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať