Zapekané palacinky plnené mletým mäsom a kukuricou
Suroviny
Palacinky
- 150 g hladkej múky Belbake
 - 2 vajcia
 - 300 ml plnotučného čerstvého mlieka Pilos (3,5 %)
 - prepustené maslo na vyprážanie
 - 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
 - 1 lyžica nasekaného tymianu
 
	
Náplň
- 50 ml extra panenského olivového oleja Primadonna
 - 1 červená cibuľa
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 1 štipľavá paprička
 - 600 g mletého mäsa mix
 - keramický mlynček s morskou soľou Kania
 - keramický mlynček s čiernym korením Kania
 - 400 g lúpaných krájaných paradajok v konzerve Frehshona
 - 100 g červenej fazule Freshona
 - 100 g kukurice Freshona
 - 1 lyžica nasekaného čerstvého koriandra
 
	
Na zapekanie
- 5 vajec
 - 75 g parmezánu Lovilio
 
Potrebujeme
- zapekaciu misu, sitko, strúhadlo
 
POSTUP
Palacinky
Z vajec, múky, mlieka a byliniek pripravíme cesto, z ktorého na prepustenom masle pripravíme palacinky.
Náplň
V panvici na rozpálenom oleji speníme nakrájanú cibuľu, cesnak a štipľavú papričku podľa chuti. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a restujeme, kým bude mäso úplne mäkké.
Následne pridáme paradajky, fazuľu, kukuricu a na miernom ohni pomaly dusíme domäkka asi 30 minút. Nakoniec primiešame nasekaný koriander.
Tip: Pre jednoduchšie plnenie palaciniek, necháme zmes vychladnúť.
Parmezán nastrúhame a premiešame ho s vajcom a mletým korením.
Hotovou mätovou zmesou naplníme palacinky, zabalíme a uložíme do pekáča. Následne prilejeme zmes syra s vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C cca 10 – 15 minút na programe dozlatista.
Servírovanie
Zapečené palacinky servírujeme ešte teplé s porciou zeleninového šalátu.
                





 Roman Paulus