Zapekané palacinky plnené mletým mäsom a kukuricou
Suroviny
Palacinky
- 150 g hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- 300 ml plnotučného čerstvého mlieka Pilos (3,5 %)
- prepustené maslo na vyprážanie
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica nasekaného tymianu
Náplň
- 50 ml extra panenského olivového oleja Primadonna
- 1 červená cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 600 g mletého mäsa mix
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 400 g lúpaných krájaných paradajok v konzerve Frehshona
- 100 g červenej fazule Freshona
- 100 g kukurice Freshona
- 1 lyžica nasekaného čerstvého koriandra
Na zapekanie
- 5 vajec
- 75 g parmezánu Lovilio
Potrebujeme
- zapekaciu misu, sitko, strúhadlo
POSTUP
Palacinky
Z vajec, múky, mlieka a byliniek pripravíme cesto, z ktorého na prepustenom masle pripravíme palacinky.
Náplň
V panvici na rozpálenom oleji speníme nakrájanú cibuľu, cesnak a štipľavú papričku podľa chuti. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a restujeme, kým bude mäso úplne mäkké.
Následne pridáme paradajky, fazuľu, kukuricu a na miernom ohni pomaly dusíme domäkka asi 30 minút. Nakoniec primiešame nasekaný koriander.
Tip: Pre jednoduchšie plnenie palaciniek, necháme zmes vychladnúť.
Parmezán nastrúhame a premiešame ho s vajcom a mletým korením.
Hotovou mätovou zmesou naplníme palacinky, zabalíme a uložíme do pekáča. Následne prilejeme zmes syra s vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C cca 10 – 15 minút na programe dozlatista.
Servírovanie
Zapečené palacinky servírujeme ešte teplé s porciou zeleninového šalátu.