Cícer s bravčovým karé a parmezánom
- 1 väčšia cibuľa
- 6 strúčikov cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 1 cuketa
- čerstvý tymian
- 250 g cíceru z konzervy Freshona
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 8 plátkov bravčového karé bez kosti
- hoblinky parmezánu Lovilio
Postup
POTREBUJEME
- mažiar
- sitko
Cícerové ragú
Cibuľu a 5 strúčikov cesnaku nasekáme nadrobno. Restujeme ich dozlatista na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Základ ochutíme soľou a korením. Potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu a lístky tymianu.
Keď cuketa získa zlatistú farbu, prisypeme cícer, ktorý sme prepláchli v studenej vode. Osolíme, okoreníme a chvíľu spolu opekáme. Potom prilejeme paradajky z konzervy a podľa potreby trochu vody. Varíme ďalej ešte asi 10 minút (dávame pozor, aby sa cícer nerozvaril).
Bylinkový dresing
Petržlenovú vňať a 1 strúčik cesnaku nasekáme a spolu s olivovým olejom rozomelieme v mažiari. Ochutíme soľou a korením.
Bravčové karé
Umyté a osušené plátky bravčového karé osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka na panvici s rozpáleným olivovým olejom do zlatohneda.
Servírovanie
Jedlo podávame pokvapkané dresingom a aj posypané hoblinkami parmezánu.