Zapekaný losos so špenátom, paradajkami a smotanou
Suroviny
- 400 g krájaných lúpaných paradajok v konzerve Freshona
- 400 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 mozzarelly Pilos (250 g)
- 200 g mladého špenátu
- 4 filety (600 g) lososa s kožou
- olivový olej Primadonna
- 500 g varených zemiakov
- pečivo
Potrebujeme
- zapekaciu misu
POSTUP
Do zapekacej misy nalejeme paradajky z konzervy, smotanu, pridáme lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, natrhanú bazalku, soľ, korenie, menšie kúsky mozzarelly a špenát.
Lososa osolíme a okoreníme z obidvoch strán a uložíme k surovinám do misy. Pokvapkáme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút na programe s horkovzduchom.
Servírovanie
Zapekaného lososa servírujeme s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou a opečeným pečivom.