0
28
Zapekaný losos so špenátom, paradajkami a smotanou

Zapekaný losos so špenátom, paradajkami a smotanou

45 min
4 porcie

Suroviny

  • 400 g krájaných lúpaných paradajok v konzerve Freshona
  • 400 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 mozzarelly Pilos (250 g)
  • 200 g mladého špenátu
  • 4 filety (600 g) lososa s kožou 
  • olivový olej Primadonna 
  • 500 g varených zemiakov
  • pečivo

Potrebujeme

  • zapekaciu misu

POSTUP

Do zapekacej misy nalejeme paradajky z konzervy, smotanu, pridáme lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, natrhanú bazalku, soľ, korenie, menšie kúsky mozzarelly a špenát.

Lososa osolíme a okoreníme z obidvoch strán a uložíme k surovinám do misy. Pokvapkáme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút na programe s horkovzduchom.

Servírovanie

Zapekaného lososa servírujeme s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou a opečeným pečivom.  


Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať