Pikantné kuracie štvrte s cherry paradajkami a feniklom
- 4 kuracie štvrte
- 2 lyžice medu Confeira
- 1 citrón
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 štipľavá paprička
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 2 fenikle
- 250 g cherry paradajok
- olivový olej Primadonna
- 150 ml suchého bieleho vína
- 1 lyžica masla
- 500 g jazmínovej ryže Golden Sun
- zväzok lahôdkovej cibuľky (iba zelená časť)
Potrebujeme
- plech alebo zapekaciu misu
- sitko
Pikantné kuracie štvrte
Umyté a osušené kuracie štvrte rozdelíme na polovice a preložíme na plech. V miske zmiešame med, šťavu z citróna, čierne korenie, soľ, najemno nasekanú štipľavú papričku a nahrubo nasekané lístky mäty. Marinádu nanesieme na kuracie štvrte a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút.
Medzitým si pripravíme zeleninu. Z fenikla odrežeme vňať, ktorú si odložíme na neskôr. Odstránime vonkajšie listy, dôkladne ho umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na približne rovnako veľké kocky. Umyté cherry paradajky nakrájame na polovice prípadne štvrtinky. Zeleninu preložíme do misky, ochutíme soľou a čiernym korením. Pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a rozprestrieme na plech k predpečeným kuracím štvrtiam. Pečieme ďalej pri 200 °C približne 35 minút. Počas pečenia podlievame bielym vínom.
Na záver pridáme ku kuracím kúskom maslo a počkáme, kým sa rozpustí.
Jazmínová ryža
Jazmínovú ryžu varíme za občasného miešania vo vriacej osolenej vode približne 10 minút. Scedíme a necháme odkvapkať. Primiešame nadrobno nasekanú feniklovú vňať a zelenú časť lahôdkovej cibuľky. Pokvapkáme olivovým olejom a zľahka premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu jazmínovej ryže s feniklovou vňaťou a lahôdkovou cibuľkou, 2 kúsky pečených kuracích štvrtí so cherry paradajkami a feniklom. Na záver jedlo prelejeme výpekom.