Krém z červenej repy
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 lyžička dijonskej horčice Duc De Coeur
- 1 lyžička čerstvého nastrúhaného zázvoru
- 1 zemiak
- 3 červené repy
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 lyžice kyslej smotany Pilos (18%)
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- hrniec s dvojitým dnom a pokrievkou
- tyčový mixér
Postup
Vo väčšom hrnci s dvojitým dnom zohrejeme olivový olej, pridáme horčicu a nastrúhaný zázvor. Restujeme, kým zázvor nezačne intenzívne voňať. Potom pridáme očistený a nadrobno nakrájaný zemiak a červenú repu. Podlejeme vodou tak, aby boli suroviny zakryté. Varíme pod pokrievkou približne 30 minút. Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme ju tyčovým mixérom na hladký krém. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Servírovanie
Krém z červenej repy podávame ozdobený lyžicou kyslej smotany a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Video, ako očistiť zázvor nájdete na stránke kuchynalidla.sk sekcií Triky.