Lososová polievka na ázijský spôsob
- 400 g čerstvého lososa
- asi 5 cm kúsok zázvoru
- 8 strúčikov cesnaku
- olej (rastlinný alebo sezamový)
- 200 g húb a zeleniny (hliva, šampiňóny, lahôdková cibuľka)
- 1 štipľavá paprička
- 1,3 l rybieho vývaru (pripraveného z koží)
- 200 g soba rezancov Vitasia
- 4 lyžice sójovej omáčky Vitasia (alebo podľa chuti)
- 100 g údeného tofu Toppo
- morská soľ v mlynčeku Kania
- hrsť bieleho sezamu Vitasia
- 1 nori riasa Vitasia
Postup
POTREBUJEME
- sitko
Z lososa stiahneme kože a pripravíme z nich vývar.
Zázvor nakrájame na tenké rezance a 4 strúčiky cesnaku na plátky. Speníme na rozohriatom oleji. Hlivu natrháme rukami, šampiňóny nakrájame na kúsky a štipľavú papričku na kolieska. Pridáme do hrnca a podlejeme vývarom. Varíme 20 minút. Dochutíme sójovou omáčkou a pár kvapkami oleja.
Soba rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu.
Servírovanie
Do misiek pridáme tofu nakrájané na kocky, uvarené a scedené rezance, osoleného surového lososa nakrájaného na kocky, trochu sezamu a nori riasu nakrájanú na tenké pásiky. Zalejeme horúcim vývarom a dozdobíme smaženými plátkami zvyšného cesnaku.