Bravčový guláš s hubami a paprikou
- 800 g bravčových kociek na guláš
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice hladkej múky Belbake (na pomúčenie mäsa)
- rastlinný olej Promienna
- 200 g cibule
- celá rasca Mikado
- 200 g červenej papriky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Mikado
- 1 lyžica mletej štipľavej papriky Mikado
- 500 ml bravčového vývaru
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 % tuku)
- 200 g húb (šampiňóny, hliva)
- farebná paprika na ozdobu
- 4 lyžice kyslej smotany Pilos (18 % tuku)
Postup
Potrebujeme
- tyčový mixér
Bravčové kocky okoreníme, osolíme, posypeme múkou a opečieme v rozpálenom hrnci s rastlinným olejom. Počas restovania zbytočne nemiešame. Keď je mäso opečené, vyberieme ho z hrnca. Na výpeku orestujeme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Pridáme rascu a ešte chvíľu restujeme. Potom pridáme červenú papriku a cesnak nakrájaný na väčšie kocky. Stíšime plameň, prisypeme mletú papriku a podlejeme vývarom. Základ privedieme k varu a potom do neho vrátime orestované mäso. Dusíme na miernom plameni pod pokrievkou domäkka. Po zmäknutí mäso opäť vyberieme a do omáčky prilejeme smotanu. Necháme prejsť varom a rozmixujeme. Mäso vrátime späť do omáčky a ešte raz necháme prejsť varom.
Na rozpálenej panvici s rastlinným olejom orestujeme na kúsky nakrájané huby. Ochutíme soľou, korením, pridáme na menšie kúsky nakrájanú červenú, žltú, zelenú papriku a restujeme.
Servírovanie
Jedlo podávame v hlbších tanieroch, ozdobené orestovanými hubami a paprikou. Ako príloha sa hodia knedľa, gnocchi alebo špecle.