Grilovaný pstruh s paprikovo-syrovou plnkou
- 4 čerstvé pstruhy
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice šťavy z citróna
- 1 žltá paprika
- 1 cibuľa
- 100 g tvrdého syra Bluedino
- 1 lyžica sladkej mletej papriky Mikado
- lístky čerstvej bazalky
- čerstvá petržlenová vňať
- olivový olej Biotrend
Postup
Pstruhy umyjeme, osušíme a zvonku aj zvnútra osolíme, okoreníme a potrieme šťavou z citróna.
Papriku umyjeme, jadrovník vykrojíme a nakrájame ju na malé kocky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Papriku, cibuľu, nastrúhaný syr a mletú červenú papriku zmiešame s nasekanou bazalkou a petržlenovou vňaťou. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Pstruhy naplníme plnkou, uzavrieme špajdľami a dôkladne zabalíme do olejom vymasteného alobalu. Vidličkou urobíme do alobalu niekoľko dier. Grilujeme asi 20 minút.
Servírovanie
Podávame s čerstvou bagetkou alebo zemiakmi pečenými v šupke.