Zemiakový šalát s vyprážanou treskou
Suroviny
Zemiakový šalát
- 1 kg zemiakov
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 5 kyslých uhoriek Freshona
- 1 menšie jablko
- 1 menšia cibuľa
- 400 g hrášku v náleve Freshona
- 250 ml majonézy Kania
- 2 lyžice kyslej smotany Kania
- čierne mleté korenie Kania
- soľ Kania
Vyprážaná treska
- 200 g hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- mlieko Pilos
- 200 g strúhanky Belbake
- 6 – 7 filiet z tresky
- rastlinný olej Vita D´or na vyprážanie
Potrebujeme
hrniec, krájač na zemiaky
POSTUP
Zemiakový šalát
Vo vriacej osolenej vode uvaríme zemiaky v šupke domäkka. V ďalšom hrnci uvaríme mrkvu a petržlen domäkka cca 20 – 30 minút. Po uvarení mrkvu a petržlen nakrájame na malé kúsky. Preložíme do misy. Prihodíme na kocky nakrájané kyslé uhorky, ošúpané nadrobno nakrájané jablko a najemno nasekanú cibuľu. Pridáme hrášok, ošúpané a cez krájač pretlačené zemiaky, majonézu a kyslú smotanu. Ochutíme korením a soľou a dôkladne premiešame. Zemiakový šalát necháme odležať v chladničke.
Vyprážaná treska
Tresku obalíme v trojobale (najskôr v múke, následne vo vajíčkach s mliekom a na záver v strúhanke). Obalené filety vyprážame na rozpálenej panvici dozlatista.
Servírovanie
Zemiakový šalát servírujeme s vyprážanou treskou.