Bravčové karé s cícerovým ragú
- 600 g plátkov bravčového karé bez kosti
- 8 cherry paradajok
- 40 g mrkvy
- 30 g petržlenu
- 30 g zeleru
- 50 g stopkového zeleru
- olivový olej Primadonna
- 50 g cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- bobkový list Mikado
- 200 g krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 100 ml bravčového vývaru
- 200 g uvareného cíceru
- 1 – 2 hrste čerstvej bazalky
- 200 g cukety
Postup
Potrebujeme
- 2 panvice s pokrievkou
Umyté a osušené cherry paradajky ochutíme soľou, pokvapkáme olivovým olejom a sušíme vo vyhriatej rúre pri 120 °C približne 30 minút.
Mrkvu, petržlen, zeler a stopkový zeler nakrájame na malé kocky a orestujeme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Ochutíme soľou, korením a bobkovými listami. Prilejeme paradajky z konzervy a necháme prejsť varom. Potom pridáme vývar, uvarený a scedený cícer a dusíme pod pokrievkou približne 10 – 15 minút. Na záver pridáme nasekanú bazalku.
Umyté a osušené plátky bravčového karé osolíme, okoreníme a opekáme na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Plátky mäsa otočíme, pridáme k nim stonky z bazalky a 1 roztlačený strúčik cesnaku. Stiahneme z ohňa, prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať.
Cuketu nakrájame na menšie kúsky a opečieme ju na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Ochutíme soľou, korením a pridáme 1 najemno nasekaný strúčik cesnaku.
Servírovanie
Restované plátky bravčového karé podávame s cícerovým ragú, cuketou a sušenými cherry paradajkami.