Žĺtkové rezy
Cesto
- 250 g masla
 - 200 g práškového cukru
 - 250 g nasekaných vlašských orechov
 - 150 g polohrubej múky
 - 3 lyžičky kypriaceho
 - prášku do pečiva
 - 6 bielkov
 - maslo na vymastenie plechu
 - polohrubá múka na vysypanie plechu
 
Žĺtková poleva
- 6 žĺtkov
 - 250 g práškového cukru
 
Na ozdobenie
- čokoláda na varenie (52 % kakaa)
 
Potrebujeme
- šľahací mixér
 - metličku na šľahanie
 - plech s rozmermi cca 35 x 40 cm
 
Cesto
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom dopenista. Potom primiešame orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver metličkou zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre približne 25 minút pri 180 °C.
Žĺtková poleva
Žĺtky vymiešame metličkou s práškovým cukrom dohladka.
Žĺtkové rezy
Koláč vyberieme z rúry a na horúci natrieme žĺtkovú polevu, ktorá na koláči pekne zatuhne. Vychladnutý koláč môžeme ozdobiť rozpustenou čokoládou.
                





 Adriana Poláková