Bezlaktózová xxl palacinka na plech s ovocím
Suroviny
Cesto
- 4 vajcia
- 40 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 160 g hladkej múky Belbake
- 300 ml mlieka bez laktózy Pilos
- 80 g masla bez laktózy Pilos
Krém
- 250 g jemného tvarohu bez laktózy Pilos
- 250 g mascarpone bez laktózy Milbona
- 150 ml smotany na šľahanie bez laktózy Pilos
- 40 g práškového cukru Belbake
Na ozdobu
- 250 g jahôd
- 200 g malín
- 100 g čučoriedok
- 100 g medu
Potrebujeme
miska, metlička, kuchynský robot s nadstavcom metlička, plech
POSTUP
Cesto
V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom a soľou. Následne prisypeme múku a vymiešame do hladka. Do hladkého základu postupne prilievame bezlaktózové mlieko. Pripravené cesto nalejeme na rozpálený plech s roztopeným bezlaktózovým maslom. Palacinku pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 10 minút dozlatista. Pred podávaním necháme vychladnúť.
Krém
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vymiešame do tuha tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor.
Servírovanie
Palacinku podávame s krémom, dozdobenú jahodami, malinami, čučoriedkami a osladenú medom.






Veronika Bušová