0

Rozpálenie grilu krok po kroku

  • Gril musí byť dôkladne očistený.
  • Postavíme ho na miesto chránené pred vetrom tak, aby dym z grilu nesmeroval na iné osoby.
  • Nasypeme brikety alebo drevené uhlie a vytvoríme z nich kôpku. Na začiatok použijeme asi 10-12 kusov.
  • Podpaľovač podložíme pod uhlie alebo brikety tak, aby bolo okolo neho dostatok vzduchu.
  • Gril nezakrývame. Počkáme, kým sa uhlie alebo brikety rozpália, na ich povrchu sa vytvorí popol a vo vnútri žiar.
  • Na rozpálené uhlíky postupne pridávame ďalšie uhlie a opäť čakáme, kým začnú tlieť a pokryjú sa popolom.
  • Rozpálenú kôpku uhlia rozhrnieme a vytvoríme rovnomerne vysokú vrstvu.
  • Vložíme rošt a potrieme ho olejom.
  • Na rozohriaty rošt poukladáme potraviny, ktoré chceme grilovať.
  • Približne každých 30 minút dokladáme brikety alebo uhlie, aby sa udržala stála teplota.
Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať