Rozpálenie grilu krok po kroku
- Gril musí byť dôkladne očistený.
- Postavíme ho na miesto chránené pred vetrom tak, aby dym z grilu nesmeroval na iné osoby.
- Nasypeme brikety alebo drevené uhlie a vytvoríme z nich kôpku. Na začiatok použijeme asi 10-12 kusov.
- Podpaľovač podložíme pod uhlie alebo brikety tak, aby bolo okolo neho dostatok vzduchu.
- Gril nezakrývame. Počkáme, kým sa uhlie alebo brikety rozpália, na ich povrchu sa vytvorí popol a vo vnútri žiar.
- Na rozpálené uhlíky postupne pridávame ďalšie uhlie a opäť čakáme, kým začnú tlieť a pokryjú sa popolom.
- Rozpálenú kôpku uhlia rozhrnieme a vytvoríme rovnomerne vysokú vrstvu.
- Vložíme rošt a potrieme ho olejom.
- Na rozohriaty rošt poukladáme potraviny, ktoré chceme grilovať.
- Približne každých 30 minút dokladáme brikety alebo uhlie, aby sa udržala stála teplota.