- 24. apríl, 2014
- Blog
- Nezaradené
Griluj a dipuj!
Mäso či ryby z grilu, to sú pochúťky sami o sebe. Ak k nim však pridáme omáčku alebo dip, bude to skutočný zážitok. Aj podľa omáčky spoznáte dobrého šéfkuchára!
- Dip je hustá omáčka, ktorá zdôrazňuje chuť jedál.
- K jedlám z grilu možno pripraviť niekoľko druhov dipov, aby si každý mohol vybrať podľa svojej chuti a druhu podávaného jedla.
- Dipy by mali byť čerstvo pripravené a podávané vychladené.
- Dip je skvelá príloha ku grilovanej zelenine.
- Základ dipov je väčšinou jogurt (najlepšie hustý grécky), smotana, majonéza, žĺtka, tvaroh, olej alebo uvarená struková zelenina.
- Typické prísady do dipov sú bylinky, zelenina, chren, sezamová pasta, pečené papriky, ančovičky, horčica, ostrá paprika.
- Vynikajúcou prílohou k omáčkam sú salsy, čiže omáčky z čerstvých paradajok a bylín s ochuteným octom.