0

Omáčky ku grilovaným jedlám

Grilovaním stráca mäso veľa šťavy, ktorú môžeme doplniť vo forme omáčky alebo dipu.

Aký je rozdiel medzi omáčkou a dipom?

Omáčka má redšiu konzistenciu a hotové jedlo sa ňou polieva. Dip je oveľa hustejší a hutnejší – servírujeme ho napríklad v miskách a hotové jedlo do neho namáčame. Rozdiel je aj v teplote podávania - dipy podávame studené, omáčky môžeme servírovať studené i teplé.

Overené chute

Ku klasickej grilovačke neodmysliteľne patria horčica, kečup a tatárska omáčka. Ku stáliciam patria dipy s jogurtovým základom, ktoré vďaka pridaným bylinkám, zelenine, chrenu, sezamovej paste, pečeným paprikám, ančovičkám, horčici a štipľavej paprike môžete neustále meniť a vylepšovať.

Jogurt, majonéza a smotana

Tvoria základ väčšiny dipov. Ich chuť obohatíme korením a čerstvými bylinkami, prípadne kúskami zeleniny. Ak chceme zahustiť dip pripravený zo smotany alebo jogurtu, môžeme do neho pridať kúsok jemného tvarohu.

Zelenina v hlavnej úlohe

Populárnou prílohou ku grilovaným jedlám sú zeleninové omáčky, napr. ajvar, ljutenica, pinđur alebo zacusca. Sú to omáčky pripravené z varenej, prepasírovanej zeleniny. Ich základ tvorí sladká, či štipľavá paprika alebo paradajky. Výborne zvýraznia chuť grilovaného mäsa a podávať ich môžeme teplé či studené.

Recepty na chutné dipy nájdete na stránke Kuchyne Lidla. Napríklad na svieži uhorkový s balkánskym syrom, slivkovo – cesnakový alebo pomarančovo – cesnakový. Určite sa oplatí vyskúšať ich.

 

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať