
- 13. máj, 2015
- Blog
- Nezaradené
Pizza z grilu
Skúsili ste už niekedy pizzu z grilu? Ak ešte nie, tak sa inšpirujte nasledujúcimi riadkami a určite ju vyskúšajte!
Pizzu začnite pripravovať tradične - od cesta podľa vášho obľúbeného receptu. Medzitým, ako bude kysnúť, si môžete pripraviť grilovanú zeleninu na oblohu - najlepšie sa hodí baklažán, cuketa a paprika. Cesto po vykysnutí rozdeľte na menšie časti, rozvaľkajte na tenko a obložte – paradajkovým základom, syrom (najlepšie mozarellou), grilovanou zeleninou, tenkými plátkami šunky, olivami. Fantázii sa medze nekladú. Pripravenú pizzu môžete piecť na grile dvomi spôsobmi - priamo na rošte alebo nepriamo na kameni.
Ak pečiete pizzu na rošte, dávajte pozor, aby zospodu neprihorela. Výbornou pomôckou pri príprave pizze je špeciálny kameň, ktorý necháte na rošte najskôr nahriať na vysokú teplotu a potom naň položíte už obloženú pizzu. Ak máte možnosť, pizzu na grile prikryte vekom. O 10 - 15 minút sa môžete tešiť z jej fantastickej chuti a vône.